Rathovy ženy zastánkyně

   Pamatujete, jak v době, kdy se neustále hledaly a také téměř neustále nacházely různé krabice od vína plné všeho možného, jen ne lahví s vínem, ostře proti postupu orgánů činných v trestním řízení na obhajobu pana exhejtmana vystupovaly hlavně ženy z jheho blízkého nejen pracovního okolí?

A zase ty ženy. To by bylo, aby se na Ratha zapomnělo. Vůbec nejsem proti tomu, aby se jeden mohl dočíst na internetu pomocí on-line záznamu, jak probíhá soudní přelíčení u Krajského soudu v Praze právě s obžalovaným panem Davidem Rathem a jeho kumpány. Nicméně buďme prio zachiování objektivity.

Jenže toto slovo někteří lidé, zvláště zase ženy z páně Rathova okolí, asi neznají. A tak se dočítáme, že pana Ratha přišla dnes povzbudit a pozdravit k soudu přímo manželka bývalého předsedy ČSSD a také bývalého premiéra a dnes předsedy další jím spokuzaložené partaje, LEV21, paní Petra Paroubková. A hned začala ostrou kritikou a srovnáváním s Kyrgyzstánem. Už jsem to raději ani nečetl dále. A to není všechno. I tady, mezi blogerkami má pan Rath svojí zastánkyni. Buďme rádi, a i tato dáma nechť je ráda, že už je několik let taková svoboda slova, jaká je. Protože jinak by okamžitě po napsání článku a jeho "pověšení" na síť mohla rovnou také skončit. Měla rovnou napstat do svého profilu, že se bude hlavně věnovat chudákovi panu Rathovi.

Podle této dámy neexistuje v naší prohnilé společnosti jiný problém, než je soudní přelíčení s nevinným Davidem Rathem. Ano, souhlasím, pokud nebyl pravomocně odsouzen, nelze jej díky presumci neviny považovat za viníka jakéhokoliv trestného činu a tak se s ním musí i nakládat. Ale tato paní, nebo také možná slečna, abych se jí nedotknul, by si měla uvědomit, že soudní síň není také žádné varieté, za což ho pan Rath rád považuje díky svému neutuchajícímu narcismu. 

A také si bude muset zvyknout na nezájem. I to je život.

Autor: Přemysl Čech | čtvrtek 5.9.2013 13:05 | karma článku: 25,56 | přečteno: 1222x