Omlouvám se hyenám a supům

   I jiným "hygienikům" přírody. Protože tito tvorové přicházejí vyčistit místo hodu predátorů až potom, co ostatní jsou nasyceni. Jak říkal jeden můj pan  profesor, jak k tomu to chudák zvíře příjde, že si je bereme do pusy?

Není dne, ba ani snad hodiny, aby agentury či zpravodajské servery nevyťukaly další zprávu o rabování, násilném pokusu o vloupání do evakuovaného objektu nebo alespoň o pokus o trestný čin, dokonce napadení pracovníka restaurace, který objekt hlídal právě proti možnému rabování.

Je to hrozné zjištění. V Praze Bohnicích jen vlastně díky tomu, že soused si všilml čehosi neobvyklého, přímo otevřených dveří, na domu, který musel být evakuován, byl zjištěn zločin. Přivolal policii ČR a ta zjistila rabování a odcizení majetku v odhadované částce několika set tisíc korun českých s možnou hranicí, přesahující milion. Vypadá to, že nějaká organizovaná banda je velmi dobře vybavená, dokonce i speciálními čluny, protože jinak se tam podle policie nešlo dostat. 

A jeden z posledních případů? Hasič okradený o důležitý nástroj ke komunikaci, o mobilní telefon? To už se lupiči mobilů asi nezastaví v touze po zisku po ničem. A pak se divte, že v Mělníce a jiných městech nechtějí obyvatelé zaplavených domů ze strachu před rabováním opustit svá obydlí. Jak by se násilníci asi tvářili z očí do očí plačícím obětem?

Výjimečná situace, tak ať padají výjimečné tresty!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Přemysl Čech | pátek 7.6.2013 8:22 | karma článku: 15,31 | přečteno: 352x