Miloš Zeman je nemocný sám sebou

    Nebudu koketovat s lékařskými zprávami o zdravotním stavu našeho pana prezidenta, jsem laik a ne odborník. Ale chce se mi říci, a Miloš Zeman dělá vše pro to, aby potvrzoval každým svým krokem, že je nemocný sám sebou a opilý ne svojí Becherovkou, ale touhou po moci. 

Kdepak je asi to tolik proklamované nadstranictví pana Zemana? Už tolikrát zbořené a zneuctěné. Při vší kritičnosti, kterou i já mám k panu Klausovi, co by se asi dělo, kdyby on takhle den co den, bohužel musím použít toto slovo, dehonestoval nestrannost a nadstranickost? Roznesli by ho na kopytech a nedali mu spát. Jen si kdysi, na rozdíl od pana Václava Havla, dovolil ten ústavní luxus, že přijal na Hradě zástupce KSČM, jako parlamentní strany, a už byl terčem kritiky. 

No nic, pan Zeman se kácí opravdu cílevědomě. Nejprve je účasten sjezdu ČSSD, kde radí, co a jak, aby tady nevládla pravice, zosobněná nepřtelem číslo jedna, panem Kalouskem. Budiž, také pana Kalouska nemusím, pak ale totéž předvádí na sjezdu "své" SPOZ a už už vidí tuto stranu jako vítěze voleb. Zase budiž, i když tentokrát již s vykřičníkem, ale to ať si sní doma pod peřinou. Pak znovu, ještě více zpolitizoval odbory, již takhle zpolitizované díky ČSSD. Aby čert nespal, pozve si hejtmanů sbor pod vedením sbormistra pana Haška s ČSSD, coby místopředsedu této strany, a chválu pěje na konto oranžových. S panem Sobotkou, předsedou této strany, opilý svojí mocí, jedná, ať je pan Sobotka Bohuslav jakýkoliv, jako se svojí loutkou.

A teď své dílo dovedl k opravdové Zemanovské dokonalosti. Nejprve vzkazuje komunistům, jak mají hlasovat o důvěře Rusnokově kabinetu, a potom si klidně jde dát rozhovor jednomu z nejstrašnějších plátků, Haló novinám, hlásné to troubě kovaných rudochů, starých struktur a arogantních příznivců starých pořádků. A chválí komunisty za to, že hlasovali pro Rusnoka, a jako odměnu jim jako prvním sděluje termín předčasných voleb.

Zvláštní způsob přístupu k spravedlnosti a nadstranickosti, Už je třeba vystřízlivět, Miloši Zemane. Nebylo by lepší zase se vrátit objímat stromy?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Přemysl Čech | pondělí 19.8.2013 10:15 | karma článku: 29,34 | přečteno: 945x