Losování o důvěře vládě pod dohledem státního notáře Zemana

    Už to ve finále nelze nazvat ani politickým handlováním, ani ustupováním ve stylu odvolávám, co jsem odvolal a slibuji, co jsem slíbil. Je to bohužel losování o důvěře dočasné vlády Jiřího Rusnoka.

Ano, losování o důvěře, protože zatím neznám nikoho, kdio by stoprocentně odhadl, jak to dopadne. A v naší zemi to už dopadlo neočekávaně a všelijak hodněkrát. A zřejmě pod tíhou tohoto argumentu se rozhodl nejvyšší státní notář, toliko prezident Miloš Zeman, osobně zkontrolvat, jak bude levice (a nejen ona, jak se dále dočteme) poté, co mu dali slib podpory, hlasovat. 

ODS šturmuje, odvolává z důvodu veledůležitosti tohoto aktu své poslance z dovolených. Tato strana a její koaliční souputnice TOP09 bez přemýšlení odpovídají, že důvěru Rusnokově pseudokabinetu nedají. Komunisté jsou naopak jako vždy pod svícnem pomsty té proradné koalici odhodlání jako jeden soudruh Rusnoka podpořit. A ČSSD tak dlouho vypadala rozpolceně, že nakonec zvítězilo nějaké tytyty, ty to budeš platiti hodně silného kalibru, že přesvědčilo samotného předsedu Bohuslava Sobotku, aby zanechal těch věčných klukovin a dal také své ANO a už nebude dělat fóry s ostentativním odchodem ze Sněmovny před hlasováním. Že by nestranný a také možná už hodně nas..... taťka Zeman zasáhl Sobotku svým opileckým dechem s příměsí nikotinu?

A co ti, co neprošli slovy nejvyššího státního notáře peklem voleb? Zamindrákované Věci veřejné Napoleona Víta Bárty a jakási levicová partaj páně Paroubka LEV21? VV jasně všichni dají ano. A co LIDEM paní Peake? Také podpoří? Zvláštní, a najednou už nikomu nevadí, že neprošla tím infernem voleb.

Inu, někdo rovný je a někdo ještě rovnější. A to by bylo, aby si na to Miloš Zeman neposvítil alespoň zapalovačem.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Přemysl Čech | středa 7.8.2013 6:00 | karma článku: 12,57 | přečteno: 495x