Kauza máslo: Vánoce, Vánoce přicházejí

Vrátíme se o letošních Vánocích do doby předlistopadové, kdy v době horečnatých příprav na pečení vánočního cukroví se rodiny  rozdělily a obíhaly obchody v rámci zjištění, kde se objeví které suroviny a předávaly si informace.

Jen se bojím, aby se hitem letošních Vánoc místo neustále očekávaného remake slavného mobilního telefonu Nokia 3310 pro rok 2017, nestalo pořád ještě základní potravina máslo.

Jak dnes mylně informoval jeden z našich předních deníků dokonce na titulní straně, cena másla se prý vyšplhala na rozmezí 50 až 60 Kč. Chyba lávky, vážený občané této země! Cena se u některých vietnamských obchodníků pohybuje na hranici 65 Kč a v jednom nejmenovaném řetězci s názvem nechvalně známém po téměř celé kontinentální Evropě, dokonce na 74 Kč!!!!

Končící premiér Bohuslav Sobotka z ČSSD pověřil speciální komisi, která má za úkol zjistit, zda obchodníci nepoužívají při stanovování cen másla metody přemrštěných marží. Pozdě bycha honiti milá odstupující garnituro vládní, a navíc neměl by tuto situaci, která se evidentně státním úředníkům  vymkla z rukou,  v rámci svých pravomocí řešit dosavadní ministr zemědělství a potažmo šéf potravinářské komory?  Ostatně jak se k této problematice postavil právě pan Miroslav Toman, to už víme a čelem to určitě nebylo!!

A zkuste si, vážení odpovědní, konzumovat vánoční pečivo vyrobené zkušenou  a laskavou rukou kterékoliv z žen, z rostlinného tuku, místo z másla. On vám zhořkne úsměv na tváři.

A nakonec návrat do nedávné minulosti. Několik let zpátky, po jedněch z voleb člen vítězné ČSSD a staronový ministr kultury pan Vítězslav Jandák prohlásil směrem k jednomu z členů ODS pronesl ona památná slova „Víte proč jsme vyhráli volby? Protože my jsme máslo nezdražili!“

Mějme milí občané tato slova na paměti stejně jako staré nepsané pravidlo, že ta která vláda zdraží pivo, tak padne. Kolikrát by za posledních několik měsíců musela padnout ta dnešní, kdyby se to týkalo másla?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Přemysl Čech | pátek 6.10.2017 9:01 | karma článku: 10,93 | přečteno: 436x