Česká pošta šetří papírem nebo lidmi?

   Státnímu molochu zvanému Česká pošta zřejmě došlo, že když dnes podáte, zítra to těžko  máte a jako kdyby začala od svých slibů, které lepila i na své automobily, ustupovat. A teď dokonce se rozhodla i šetřit.

Že by papír? Možná spíš čas svých vlastních zaměstnanců a sama o tom ani neví. Že se  mi následující příhoda právě s Českou poštou stane dvakrát během jednoho týdne, o tom se mi snad ani nesnilo.

Bylo dobrým zvykem, že pokud se doručovala zásilka doporučená do vlastních rukou, nebo balík, doručovatelka nebo doručovatel České pošty alespoň zazvonil a poté vyplnil Oznámení o uložení zásilky na poště a to vhodil do schránky. Že se pak dělo to, že zásilku do vlastních rukou "převzala" sousedka v domě, to už bychom se bavili úplně o něčem jiném. Jádro pudla je právě v tom lístku s názvem Oznámení o uložení zásilky.

Teď je už pěkně předtištěné, aby to čitelné bylo. Česká pošta je podnik progresivní, a tak šel dál. Ještě před několika měsíci či zhruba půlrokem to bylo ve skutečnosti tak, že když vás při doručování balíku nezastihli doma, zásilku nejprve se všemi ostatními uložili pěkně do chládku na pobočce a až druhý den vám dali do ruky Oznámení. A tento týden další inovace. SMS na váš mobil o tom, že vás nezastihli doma a kde máte zásilku a pod jakým podacím číslem uloženou. Ale že by zazvonili a přesvědčili se o tom, jestli jste opravdu k nezastižení, to ne. A ani lístek s Oznámením vám už nevhodí do schránky. 

Panečku, takhle se šetří! Jen nevím co a kdo...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Přemysl Čech | pátek 7.6.2013 17:14 | karma článku: 20,57 | přečteno: 1169x