Bludný kruh jménem státní správa

Státním úředníkům se bude plošně přidávat na mzdách, ale prosím vás za co? Státní správa bobtná a spotřebovává více a více financí nutných k investicím nejen do IT, ale prosím vás na co?  Relevantní aaodpověď zatím nikdo neví.

Státním úředníkům se bude plošně přidávat na mzdách, ale prosím vás za co? Státní správa bobtná a spotřebovává více a více financí nutných k investicím nejen do IT, ale prosím vás na co?  Relevantní odpověď zatím nikdo neví.

Je to opravdu jak v bludném kruhu. Státní úředník si stěžuje, že pracuje s nevyhovujícím IT. Podle dosud platného Zákona o státní službě je státní úředník sám daňovým poplatníkem, což je sice absurdní, nicméně dosud platné, takže je i v jeho zájmu, aby pracoval na s  vyhovujícím IT. Ale o tom mě zatím nepřesvědčuje.Ani mě nepřesvědčuje o tom, jak je tomu ve vyspělých demokratických zemích, že je v jeho zájmu, abychom navštívili úřad co nejméně často. Zatím jen dokáže před uplynutím zákonné lhůty, během které mě má informovat o stavu mé žádosti, mi úředním dopisem, určeným do vlastních rukou a plného odkazů na rčůzné paragrafy dává na srozuměnou, že žádost předal o dveře dál.

A nejen to. Kolikrát se v předvolebních slibech kandidátů na rozličných úrovních postů objevila zmínka o tom, že pokud dotyčný bude díky voličům uveden do funkce, postará se o zeštíhlení aparátu úřadu. Zatím se vždy povedl pravý opak. Proč? Protože se ruší v rámci slíbené reorganizace místa různých poradců a asistentů a kde si mají dotyční chudáci hledat místo? A tak vznikají různé nové odbory, kde často platí, že je jeden sám sobě vedoucím či ředitelem. 

A stejné je to i s IT. S příchodem nových košťat se vymete nevyhovující IT, "vybere" se nová firma pokud možno s přímými vazbami na onu novou garnituru a vyvíjí se nové IT. Jen čím dál tím větší šmejdy a čím dál tím dražší.

Inu, je to bludný kruh. A odpovědnost žádná, 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Přemysl Čech | pátek 17.11.2017 11:00 | karma článku: 0 | přečteno: 661x