Vaneska z Nitry aneb tragédie, o které se tu zapomělo psát

11.05 2012 zbytečně vyhasl život tříleté slovenské dívenky Vanesky z Nitry. Tady si však o tragických  okolnostech její zbytečné smrti nic nepřečteme. Zdejší redakce totiž měla v tu dobu více starostí s šíření "blame the victim" fámy o tom, že patnáctiletý, Romy zmlácený Petr z Břeclavi byl dealerem marihuany.  A tak se, alespoň zde, holčičce, jejíž život vyhasl kvůli zhovadilosti zlodějů kovů, nedostalo žádné pozornosti.

Tříletá Vaneska  na procházce se svým strýcem a ještě jedním clapcem. Běhají po louce, honí se navzájem, Smějící se holčička běží ke svému strýci trávou vysokou snad stejně jako ona sama. Najednou se propadne pod zem, veselý smích vystřídá výkřik hrůzy a pak už nic.

Pětimetrový pád a poté  hnusný tobogán řekou spalšků. Zoufalý strýc okamžitě leze do kanálu a snaží se děvče vytáhnout ale ta mu mizí z dohledu. Vybíhá  zoufalý závod směrem  k nedaleké čističce. Cestou volá záchranáře. Dívku se sevření stoky vyprostí až na česelech čističky. Záchranáři se ji snaží dlouhé minuty oživit. Marně. Cestou do nemocnice holčička umírá. Její smrt zavinili zloději kovů, kteří ukradli z kanalizace poklop. Nitranská tragédie.   

Samozřejmě,  není žádný důkaz o tom,  že by poklop od kanálu ukradli Romové. Většina čtenářů  a diskutérů si však, po zkušenostech a přiznejme si i že  ze  stereotypu, Romskou etnicitu pachatelů stejně doplní.

Pokus o  oslabení dopadu Nitranské tragédie na mínění lidí je tak možná tím pravým důvodem nejen k tomu, že tato tragédia byla zdejší redakcí velkodušně "přehlédnuta" ale možná i pravou příčinou onoho nechutného fámyzdatu ohledně Břeclavského případu málem k smrti umláceného kluka.S tím že diskutující a bloggeři spolknou návnadu,  vyčerpají se na tomto tématu, a za jejeich zády jim "projede"  Nitrianský  průser, který  chtějí mediaální mágové a multikulti elementi skrýt.  Protože smrt nevinné tříleté holčičky by byla schopna vzbudit velmi silé emoce. A to emoce směrem, ze kterého se kormidelníkům a multikulti  sociálním  inženýrům dělají pupínky a naskakuje opar.

PS: Tento článek nevyzývá k nenávisti vůči jakémukoliv etniku. Prosím diskutující aby se v dskuzi zřekli rasových a jiných ůtoků a nedali adminům záminku k čistce. 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Prášek | pondělí 14.5.2012 20:51 | karma článku: 30,03 | přečteno: 2017x