Ukrajinské Simsalá - bim, čáry máry fuk a hokus - pokus

V Ukrajinském Doněcku proruský dav obklíčil a obsadil sídla Ukrajinské samosprávy.

A já tak zkoumám reakce diskutérů a bloggerů a nestačím se divit. Zatímco Majdanští  za podobné incidenty byli nazýváni teroristy, fašisty, lůzou a  fanatickým davem řízeným byrokraty z Brusele a vrahy z Wallstreetu,  a bylo voláno po co nejbrutálnější akci, co nejvice policajtech nejtvrdších obušcích a málem i po tom, aby je rozfašírovali pod pásy tanků jak na Náměstí Nebezkého Klidu.

A nyní ? Nyní má lůza a rebelové a vanalové v rukou ty správné vlajky. Mávnul kouzelný protek. Simsala bim. A žádnéí ostré reakce, žádné volání po střelbě a násilí. Najednou to  teroristi nejsou.

Obrovská kritika se také snášela na hlavu Majdanských, neb svrhli "demokraticky a legitimně zvoleného prezidenta".  že si měli počkat DO VOLEB a svrhnouti jej demokraticky, nezvolením.( Pomi'me že v té době už jménem Ukrajiny mohly klíčové nevypověditelné smlouvy uzavřeny a tedy by volby byly defakto k ničemu) Přiznáme li Majdanským právo svrhnout prezidenta, je třeba přiznat i Krymským Rusům právo na  autonomii a v krajním případě i na oddtržení od Ukrajiny.  To se defakto děje. Ovšem čáry máry fuk, nikoho s proruských bloggerů  nezajímá že  demokratická a právně čistá forma odtržení je například vyhlášení místního REFERENDA popřípadě bilaterální jednání mezi Krymem a Kijevem, a ne  ruskou propagandou vytvořená hysterie  a anexe neoznačenými vojenskými jednotkami.

Za eskalaci situace na ukrajině je mnohými činěná odpovědná EU. Dokonce je  obviňována z vměšování do vnitřních záležitostí ukrajiny. Hokus - Pokus .. Zatmco Evropská unie se vměšivala maximálně tak politickým vlivem a diplomatickým jednáním, rusky mluvící bojůvky zjevně  zaůkolované v Moskvě, které jednak pomáhaly vyhrotit situaci na Majdanu , jednak  narušily v rozporu s mezinárodním právem a uzavřenými smlouvami územní celistvost Ukrajiny... Ty vměšováním se do vnitřních záležitostí nejsou. 

PS: Už dávné přísloví říká že když dva dělají totéž, není to totéž. A já  jen v této souvislosti s bloggery a diskutéry, nadšeně schvalující Ruskou agresi  vzpomínám na písničku MÁVÁTKA od Nohavicy.

Dejte mi do ruky MÁVÁTO  a řekněte jak volat SLÁVA, já už si najdu te nsprávný směr, a budu MÁVAT MÁVAT MÁVAT !

 PPS: Doporučuji k přečtení i můj minulý článek "Proč vlastně Janukovyč nevypnul internet"

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Prášek | pondělí 3.3.2014 15:47 | karma článku: 15,71 | přečteno: 1018x