Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Trpké plody dopravně-bezpečnostního fašizmu.

Včera v  ranních hodinách v Golčově Jeníkově vyhasly zbytečně životy dvou mladých lidí. Vyhasly v automobilu, sešrotovaném lokomotivou.To ovšem není to nejhorší, neboť jak se říká "shit happens" a nehodám se lidé nevyhnou.

V pondělí  kolem sedmé hodiny raní vjel na železniční přejezd v Golčově Jeníkově automobil Felicia. BHohužel jen proto, aby skončil sešrotován pod projíždějícím nákladním vlakem.Další řidič - hazardér, řekli lidé. Další trotl a vůl a dobře mu tak bylo možno slyšet v diskuzích. Škoda smrti dvou mladých lidí. Bohužel, tragickým událostem se nedá vyhnout. Prostě se stávají. Je to smutné ale je to fakt.Lidé riskují a občas na to dojedou.

A pak začaly vycházet najevo podrobnosti. Na koleji, kde vlak jel NEFUNGOVALO zabezpečovací zařízení kvůli rekonstrukci tratě. Mašinfíra rozhodně nejel podle předpisů pro průjezd  přejezdem v poruše  A dokonce NEBYL střízlivý.

Když projíždí vlak přespřejezd, kde je zabezpečovací zařízení v poruše, musí jet krokem a houkat. Proto, aby každý řidič jej mohl ZAHLÉDNOUT a mohl adekvátně zareagovat.  Náš fíra podle svědectví jel nejméně 4* rychleji a nehoukal. A podle policie byl nalitý jak ajzboňácká lucerna - a rozhodně ne petrolejem. Je tedy naprosto zřejmé, že vina na řidiči auta nebude. Přinejmenším ne z větší části.

Co je ovšem varující, to jsou právě REAKCE VELKÉ ČÁSTI LIDÍ na nehodu. Až křečovitá snaha vyvinit mašinfíru a hodit veškerou vinu na řidiče. Tyto názory jsou rádoby vtipné (Kdyby nebyl ožralý, včas zažehne trysky aby automobil přeletěl, například), často podložené výkřiky a nepřesnými citacemi zákonů a vyhlášek. A všechny do jednoho vlemi vysoce "plusované". Bez ohledu na skutečný stav věcí a předložená fakta.

A koneckonců - divíte se ? Oficiální propaganda a přizvukující samozvaní "dopravní experti" (viz wikipedia: Brouk Pytlík ) a samozřejmě novináři, kteří na této propagandě  parazitují  už dávno zaujala postoj že ŘIDIČ = NEPŘÍTEL.  A tuto morální paniku neváhají  šířit kdekoliv a za všech okolností. A jak ukázal případ v Golčově Jeníkově, bohužel tato jejich indoktroinace nese v hlavách  prostého plebesu svoje ovoce. 

Trpké ovoce dopravně-buzeračního fašizmu ve jménu "bezpečí" kázně a samých pozitiv a sexuálních... ehm pardon sociálních jistot. Ridiči jsou prostě zlí agresivní nezodpovědní padouši, mohou za všechno,  Konec fertych šlus. Tím končím tvá Máňa. Další bod za zglajchšaltrování  myšlení ovčana do předpřipravených šablon. 

A nyní se podívejme na ten diametrálně odlišný přístup  novinářů. je li viníkem podobné nehody řidič (přesněji, řidič zapadající do relativně přesně definované škatulky veřejného nepřítele - viz můj starší blog   Univerzální Silniční Polednice. ), do pár hodin máme jeho jméno, reference z místa bydliště (ze kterých si vyberou média ty nejhorší), známe jeho číslo bot, profesi, stav bankovního konta, barvu ponožek a délku penisu. Vzpomeňme třeba na vybržďovače Lacinu...

Na závěr se nedá nic nežli povzdechnout nad dvojím metrem orgánů činných, mnohdy nečinných a mnohdy činných až moc. 

Schválně, co si myslíte, bude sednutí do lokomotivy se stovkami tun za zády a  dvěma promile v krvi hodnoceno jako nepřímý úmysl vraždit ? (viz causa josefa Nováka který opilý a zdrogovaný přejel policistku - 16,5 roku natvrdo)

Schválně, dostane mašinfíra za smrt dvou lidí alespoň tolik jako dostal za svoji bouračku (střízlivý) "pirát v jaguáru" Martin Novák, ačkoliv ta skončila jen zmačkanými plechy.. a hnědým spodním prádlem ? (z  15 let na tvrdo sníženo na 6,5 ?)

Nebo alespoň tolik, kolik dostal "vybržďovač Lacina" (který mimochodme nikomu nezpůsobil ani škrábnutí), a ze kterého zločince "Malou Českou Hilsneriádou" udělala média a hlas lidu ?

Zkrátka a dobře: Lze i v  případě  opilého mašinfíry očekávatz stejnou tvrdost biřiců a stejnou ochotu "orgánů"  ohýbat a krutit logiku i zákony za účelem dosažení co nejpřísnějšího trestu ? (A stejnou společenskou poptávku ?)

Myslím, že všichni už známe odpovědi dopředu.Není veřejný zájem, není společenská poptávka. Lid si to zkrátka nepřeje, takže NIKOLIV. Ti zlí jsou přece VŽDY ŘIDIČI.  Dopravně-buzerační fašizmuz v duších malých českých lidí totiž opět slavně zvítězil.

 

Autor: Martin Prášek | úterý 22.3.2016 8:41 | karma článku: 39,12 | přečteno: 5481x
  • Další články autora

Martin Prášek

Požírá Rusko své „užitečné idioty“?

„Revoluce, jako Saturn, postupně požírá své děti.“ Prohlásil před revolučním soudem jeden z předních Francouzských revolucionářů, Pierre Vergniaud těsně před tím, než jej poslali pod gilotinu.

15.5.2024 v 17:30 | Karma: 19,35 | Přečteno: 1009x | Diskuse| Politika

Martin Prášek

Datová zpráva byla z datové schránky ministerstva stornována...

Od 1.1. 2023 byla všem spolkům a všem podnikajícím fyzickým osobám povinně a bez diskuzí zřízena DATOVÁ SCHRÁNKA. Kromě úsporou času argumentovali zastánci povinných DS takéSPOLEHLIVOSTÍ a nepopiratelností doručení státnímu úřadu.

1.3.2023 v 8:30 | Karma: 22,28 | Přečteno: 543x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Jak nám Babiš uplatil voliče vpodstatě v přímém přenosu.

Ještě nad úmrtním oznámením Generála Pavla jsem se domníval, že více svinstva už ve volební kampani být nemůže. Ale že úderem sobotní 14:00 s uzavřením volebních místností shtstorm opadne a bude klid. Jenže nebude.Bude průšvih.

26.1.2023 v 21:51 | Karma: 27,05 | Přečteno: 1376x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Tak nám otrávili prezidentského kandidáta?

Prezidentské volby u nás finišují. A zatímco nemocný prozápadní kandiát generál Pavel ruší pro nemoc program,zatímco jeho konkurent Andrej Babiš šlape na plyn.A mě nezbývá, než si vzpomenout na rok 2004 na otravu Viktora Juščenka

24.1.2023 v 12:21 | Karma: 11,71 | Přečteno: 533x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Pokuta 100 litrů za to, že HASIL požár NP České Švýcarsko...

Pamatujete na lihovarníka, který začátkem covidu navařil místo chlastu dezinfekci ? A kterého za to zaklekl celní úřad? Tak tady máme ještě něco daleko absurdnějšího.Muže, který vrtulníkem "nedbalostně hasil" požár.

31.10.2022 v 14:56 | Karma: 36,20 | Přečteno: 1278x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Pozabíjejme rodiny útočníků z Dagestánu, ostatní to odradí, vyzývá Kadyrov

27. června 2024  8:54

Čečenský vůdce Ramzan Kadyrov na setkání s bezpečnostními složkami navrhl, aby byl zabiti rodinní...

Poslanci budou schvalovat kandidáty na letošní státní vyznamenání

27. června 2024  5:53,  aktualizováno  8:46

Přímý přenos Kandidáty Sněmovny na státní vyznamenání budou schvalovat poslanci. Předběžný seznam kandidátů...

Třicítky vydrží až do prázdnin. Místy je doprovodí bouřky s přívalovými srážkami

27. června 2024  8:03

Konec června bude v Česku dále teplý, do konce týdne se však budou vyskytovat bouřky a přeháňky,...

Nesouhlasil s Putinem a psal na frontu. Patnáctiletého Rusa odsoudili na pět let

27. června 2024  7:30

Ruský vojenský soud v Moskvě odsoudil patnáctiletého Arsenije Turbina k pěti letům vězení za účast...

  • Počet článků 331
  • Celková karma 19,35
  • Průměrná čtenost 2947x
Člověk, který to vidí po svém.. Píšu tady hezky zvostra od podlahy o věcech, které mě se.... ehm, sejří...