Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Severní Korea. Myš, která řvala ?

Jak tak sleduji posledních pár dnů heroické úsilí Severní Koreje,  kde o co méně mají co do huby, o to více se snaží vyprovokovat vůči sobě agresi, nemohu nevzpomenout na slavný stát Grand Fenwick a na moudrost jeho dědičného ministerského předsedy, hrabě Ruperta Mountjoye.

Velký státník, hrabě Ruperta Mountjoy zachraňuje svou vlast

Grand Fenwick je nejmenší stát na světě, bratru 15 a třičtvrtě čtvereční míle, rozkládající se kdesi v podhůří Fcouzských Alp. Má hlavní město, tři údolí, jednu řeku a na ní 6,3 m vysoký vodopád. Je to šťastná  agrární země plná usměvavých lidí,  která pod moudrou rukou její výsostii Vévodkyně Gloriany XII vzkvéta. Hlavním vývoním artiklem jest pak její víno specifické barvy a buketu "Pinot Grand Fenwick", které celou svou produkcí končí na Americkém trhu. Když však nějaký Kaifornský pokoutník začne vyrábět jeho imitaci a díky podobnému názvu, masivní reklamě a nižší prodejní ceně vytlačí pravé Fenwické víno z trhu, stoj zemička na prahu  státního bankrotu.

Tehdy  v krizové situaci povstal v Grand Fenwickém Parlamentu moudrý premiér, absolvent Oxfordu i Cambridge, velký státník, hrabě Ruperta Mountjoy  a ve své řeči přednesl geniální Plán, ze kterého si dovolím odcitovat:

Naše situace je vpravdě zoufalá. Stojíme na samém pokraji zkázy. Máme jediné východisko: válku! Vyhlásíme válku Spojeným státům.
výkřiky v sále:  " Tu přece nemůžeme vyhrát! "

Ne, nemůžeme vyhrát ale můžeme vyhrát mír. Vše jsem důkladně zvážil a mé rozhodnutí je správné. Američané jsou tuze zvláštním národem. Většina zemí nepromine nic, zato Američané prominou vše. Neexistuje  žádný výnosnější podnik pro jakoukoliv zemi na světě, než vyhlásit válku USA.... a utrpět porážku.Jen co je nepřítel na kolenou, Amerika ho zahrne pomocí. Dodávkami potravin , oblečení,  strojů , technologií a hlavně spoustou a spoustou investic na obnovu země svých bývalých nepřátel.

Jinými slovy, pánové. V pondělí vyhlásíme válku, v úterý dostaneme na prdel a nejpozději v pátek začne příliv blahobytu.

Máme na výběr, Bankrot nebo prosperitu. Já hlasuji pro vyhlášení VÁLKY Spojeným Státům Americkým.

Za zmínku stojí státotvorný projev  vůdce  opoziční "Strany obyčejného člověka".

Jako vůdce "Strany prostého člověka" říkám,že válka je hanebná, hnusná, barbarská nemyslitelná a nepřípustná! A SCHVALUJI návrh.

Declaration of WAR jest přijata, vyhlášena a odeslána na ministerstvo zahraničí Spojených států amerických.Premier i vůdce opozice si připili "na ten histoprický.. ale doufejme žie i výnosný okamžik" a "Na naši slavnou porážku "  Následující den se vydává skupina dvaceti dobrovolných lučišníků, pod vedením dědičného maršála Tullyho Bascomba dobývat Ameriku. Dovedete si představit, jaký zmatek v NewYorku způsobí invaze armády Evropské země, která je tak malinká, že  Američané, dřív než mohou cokoliv podniknout,  musí napřed  požádat FBI aby jim ji našla....

Severní Korea,  je vlastně také takovou malou šťastnou zemí plnou usměvavých lidí (alespoň to tvrdí jejich propaganda), žijící v blahobytu,  vedená laskavou Glorianou...ehm pardon Rodnou Stranou. Také mají jediný vývozní artikl (zbraně vyvážené do roztodivných obskurních destinací), trh se zužuje, a země stojí již roky na prahu ekonomického rozvratu. Jistě by se jim taková prohraná válka, tedy zejména kvůli těm následujícím "Dodávkám potravin , oblečení,  strojů , technologií a hlavně spoustou a spoustou investic na obnovu země" náramně hodila.

A hodila by se nejspíše i Američanům, kterým jejich dvě poslední vítězné války  to jest Irák a Afganistán tak trochu poněkut nevyšly. Poražená severní Korea, kde je hlad a nejní Alláh a jeho fanatičtí následovníci se také zdá daleko ideálnější zemí pro ekonomickou kolonizaci, nežli jakákoliv země musulmanská. Americké firmy budou míti  kam  investovat a kde přesunout svoji výrobu, do země , kde bude pracovní síla natuty ještě levnějšínežli rudým kapitalizmem už dost zhýčkaní dělníci v HongKongu, Taiwanu nebo v Číně a tím se stát znovu konkurenceschopné. Vítězné Spojené státy a Korea si sice stanoví jako podmínku "demokratizaci", konání svobodných voleb, ve kterých ovšem SeveroKorejci zvolí samozřejmě pokračování současné vládní dynastie, nějakého  dalšího KimaCoJeVPořadí.  Vlk se nažere, zem bude "demokratická" dostane svoje investice a papaláši zůstanou ti samí papaláši, akorát si nebudou říkat "soudruhu", nýbrž "oligarcho".   To si zřejmě uvědomuje i samotná Severní Korea, která již k ekonomické kolonizaci  příštími vítězi příští války udělala první kroky, to jest  buduje síť mobilních telefonů,  neboť jak jistě víte, mobilní telefon jest základní životní nutností každého zahraničního  manažera nebo investora.

 

Jen aby se pánové stratégové na obou stranách nepřepočítali. Neboť GrandFenwick svou válku proti USA nakonec - ke všeobecnému zděšení především jich samotných - vyhrál...

 

 

Každopádně  geniální film komika Petra Sellerse "Myš která řvala"  by měly zhlédnout horké vojenské palice a vrchní váleční štváči  jak  na  na Severu tak na jihu Koreje a  we Washingtonu nejméně dvakrát .o) Třeba by se v některých postavách i poznali. A dokázali se zasmát. Především pak sami sobě. I když v sebereflexi papalášů na jakékoliv straně kterékoliv fronty moc doufat nelze.

 

Autor: Martin Prášek | sobota 27.11.2010 22:00 | karma článku: 13,38 | přečteno: 1397x
  • Další články autora

Martin Prášek

Požírá Rusko své „užitečné idioty“?

„Revoluce, jako Saturn, postupně požírá své děti.“ Prohlásil před revolučním soudem jeden z předních Francouzských revolucionářů, Pierre Vergniaud těsně před tím, než jej poslali pod gilotinu.

15.5.2024 v 17:30 | Karma: 19,35 | Přečteno: 1006x | Diskuse| Politika

Martin Prášek

Datová zpráva byla z datové schránky ministerstva stornována...

Od 1.1. 2023 byla všem spolkům a všem podnikajícím fyzickým osobám povinně a bez diskuzí zřízena DATOVÁ SCHRÁNKA. Kromě úsporou času argumentovali zastánci povinných DS takéSPOLEHLIVOSTÍ a nepopiratelností doručení státnímu úřadu.

1.3.2023 v 8:30 | Karma: 22,11 | Přečteno: 541x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Jak nám Babiš uplatil voliče vpodstatě v přímém přenosu.

Ještě nad úmrtním oznámením Generála Pavla jsem se domníval, že více svinstva už ve volební kampani být nemůže. Ale že úderem sobotní 14:00 s uzavřením volebních místností shtstorm opadne a bude klid. Jenže nebude.Bude průšvih.

26.1.2023 v 21:51 | Karma: 27,05 | Přečteno: 1375x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Tak nám otrávili prezidentského kandidáta?

Prezidentské volby u nás finišují. A zatímco nemocný prozápadní kandiát generál Pavel ruší pro nemoc program,zatímco jeho konkurent Andrej Babiš šlape na plyn.A mě nezbývá, než si vzpomenout na rok 2004 na otravu Viktora Juščenka

24.1.2023 v 12:21 | Karma: 11,71 | Přečteno: 531x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Pokuta 100 litrů za to, že HASIL požár NP České Švýcarsko...

Pamatujete na lihovarníka, který začátkem covidu navařil místo chlastu dezinfekci ? A kterého za to zaklekl celní úřad? Tak tady máme ještě něco daleko absurdnějšího.Muže, který vrtulníkem "nedbalostně hasil" požár.

31.10.2022 v 14:56 | Karma: 36,20 | Přečteno: 1276x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Policie prověřovala nákup vojenského materiálu pro Ukrajinu. Zajistila 300 milionů

5. června 2024,  aktualizováno  8.6 21:12

Premium Česká policie v tichosti prověřovala třaskavý případ, který může mít negativní dopad na zbrojní...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Turek pod tlakem. Promazal sítě, ruší debaty. Zdviženou pravici řeší policie

6. června 2024  14:28,  aktualizováno  16:45

Lídr kandidátky Přísahy a Motoristů sobě Filip Turek se nezúčastní posledních debat před...

Muž se vyhýbal vězení. Policisté si pro něj došli přes balkon v devátém patře

11. června 2024  13:20

Šestatřicetiletý recidivista se vyhýbal trestu tím, že nepřebíral soudem opakovaně doručovaný...

Soumrak bakalářských prací. Kvůli AI je nahradila další vysoká škola

11. června 2024  11:05,  aktualizováno  13:19

Na Vysoké škole ekonomie a managementu (VŠEM) v pražských Stodůlkách končí s psanými bakalářskými...

Soud řeší kauzu zavřených stavidel, povodeň kvůli tomu zpustošila Brodek

11. června 2024  11:48,  aktualizováno  13:18

Okresní soud v Přerově se po poledni začal zabývat kauzou zaplavení části Brodku u Přerova...

Piráti se na Hřibův návrh sejdou v sobotu. Budou hodnotit neúspěch v eurovolbách

11. června 2024  13:17

Vládní Piráti by měli své výsledky ve volbách do Evropského parlamentu (EP) zhodnotit v sobotu po...

Rozdáváme ortodontické dudlíky MAM zdarma!
Rozdáváme ortodontické dudlíky MAM zdarma!

Už vaše miminko odrostlo dupačkám a začíná objevovat svět? Rostou mu první zoubky a vy přemýšlíte, jaký pokračující dudlík mu pořídit? Máme pro vás...

  • Počet článků 331
  • Celková karma 19,35
  • Průměrná čtenost 2947x
Člověk, který to vidí po svém.. Píšu tady hezky zvostra od podlahy o věcech, které mě se.... ehm, sejří...