Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

První oběti uprchlické krize

Zdá se, že uprchlická krize u nás zaznamenala první dvě  oběti. Tedy v symbolické rovině. Ne že by někdo někoho zabil nebo tak. Těmi obětmi jsou řidiči autobusů, kteří odváželi Irácké křesťany do Německa.

Po řadě kontroverzí, které provázelo přesídlení Iráckých křesťanů z válkou zmítané domoviny do Čech a především s jejich nespokojeností s podmínkami a perspektivami České republiky, se tito rozhodli zvednout kotvy do ráje na zemi - Nemecka.

 

Skupina 25 křesťanských uprchlíků z Iráku původně ubytovaných v Okrouhlíku u Jihlavy odjíždí do Německa. Iráčané odmítli azyl v Česku.Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/iracti-uprchlici-odjizdeji-z-ceska-do-nemecka-fn4-/domaci.aspx?c=A160402_171017_domaci_fka

 

Média informovala, že tato skupina vyráží pronajatým autobusem do Essenu. . Tím, že však opustli Českou republiku vyrobili patrně první české oběti migrační vlny.

Těmito obětmi jsou dva řidiči soukromého přepravce, jehož autobus si uprchlíci na druhou k cestě do Německa pronajali. tím, že  na příkaz zaměstnavatele odvezli partu uprchlých uprchlíků za hranice se z nich stali pašeráci lidí. Před německým.. a možná i před naším zákonem.

Smutné je, že se vlastně svému osudo vlastně aniu nemohli vyhnout.Dovedete si představit, co by se na jejich  hlavy sneslo za peklo, kdyby si dovolili NEVYHOVĚT a milé Iráčany do Německa prostě neodvést ? Vyhazov z práce by byl to nejmenší.

Snaživá média by na ně nalepila ihned oblíbené nálepky XENOFOB. FAŠISTA. HATER. To samé různí aktivisté, aktivistky a zkrátka sluníčkáři.  Pakliže by nepřišli o práci ihned po neuposlechnutí příkazů, různé společnosti dobroserů, hejtfríťáků a nezisdkovky, o mediích nemluvě, by na jejich zaměstnavatele vyvinuli takový tlak, že by se jich nakonec musel zříci a poslat je k ledu - a možná se i postavit proti nim, aby ekonomicky přežil.

Oba dva tedy vlastně neměli na vybranou. Proplout mezi Skyllou a Charybdou museli tak jako tak. A průser se stal. A najednou jsou, kvůli uprchlíkům,  ze dvou slušných lidí kriminálníci.

Zabavení telefonů, pouta, osobní prohlídka, svléknutí do naha

„Tam si od nás i od Iráčanů vzali doklady. Asi za deset minut se začala sjíždět další auta kolem autobusu. Chtěl jsem zavolat majiteli firmy a informovat ho, co se děje, ale policajti mi vytrhli mobil z ruky. Snažil jsem se jim vysvětlit, kam volám, ale ne, neexistuje. Telefon sebrali i kolegovi,“ pokračuje ve vyprávění brzy osmatřicetiletý řidič.Pak prý následovala osobní prohlídka, nasazení pout a převoz na policejní služebnu. Tam oba šoféři absolvovali zhruba hodinový výslech. Každý zvlášť. Už v autě se dozvěděli, že je Němci považují za převaděče, na služebně pak dostali informaci, že v nejhorším případě mohou skončit i ve vazbě.„Museli jsme se vysvléct do naha, jak nejhorší zločinci. A uprchlíci si chodili v klidu mezi náma,“ vypráví šofér. „Po výslechu nás vzali na nějakou prohlídku. Museli jsme se vysvléct do naha, prohledali nám límečky, všechno. Museli jsme se před nimi otáčet, zda nemáme nějaké zbraně či co. Jak nejhorší zločinci. A uprchlíci si chodili v klidu mezi náma, měli k nim jinačí přístup než k nám,“ podivuje se Šlosjarik.Zdroj: http://jihlava.idnes.cz/ridic-iracanu-z-jihlavy-vypravi-o-zadrzeni-v-nemecku-f9s-/jihlava-zpravy.aspx?c=A160404_172046_jihlava-zpravy_mv

 

A ejhle. O jejich osudu  - všichni mlčí.Jako by neexistovali. Pár rozhovorů v novinách ale jinka se všichni tváří že je to JEJICH soukromý problém

Pomůže jim fond, který zde uprchlíky ubytoval ? Ale notak

Pomůže jim snad STÁT ?  Když tato akce byla akcí napůl v režimu státu ? Houbelec.

Ministři ?  Ticho po pěšině.

Cizinecká police ? Prdlajs. A to přesto, že celou trasu autobusu až do Německa sledovali...

Pomůže jim snad zaměstnavatel ? Pravda, podle posledního článku se za ně "firma postavila", pod čímž se dá představi lecos. Ovšem čert ví, jak to bude dál.

Pomůže jim nějaká z neziskovek, nějaký sluníčkář hetfíťák ? Sotva.

Pomůže jim Ombudsmanka Šabatová  ? Zmůže se na víc, nežli na organizování provokací  viz nedávný případ souzené pracovnice realitky za odmítnutí Romské zájemkyně o pronájem, protože majitelé bytu si Romy ubytovat něpřáli ?

A dokonce jsem neslyšel ani z řad odpůrců migrace JEDINÉ SLOVO o tom, že by se  těch dvou zastali nebo jim alespoń SYMBOLICKY nabídli pomoci.  Ano i jejich je to hanba.

Zkrátka, stali se smutnou obětí doby, vymknuté ze svých os, s obrovským potenciálem skončit se zničeným životem přinejmenším profesním (řekněte mi, jak může v mezinárodní přepravě fungovat řidič, který má v papírech obvinění z převaděčství  a pašování lidí ??) a s obřím potenciálem skončit na pár let v Německu za katrem. Nebo je většinu majetku připraví náklady na pokuty, soudy, právníky.

První české oběti migrační krize.

BTW: neměli bychom se nad tímto ZAMYSLET ?

PS: Tento článek není určen k tomu aby šířil xenofobii rasizmus a podobné myšlenky, ani k tomu nikoho nenabádá a nepodněcuje.  Jeho cílem jest výhradně pokus upozornit na situaci dvou obyčejných  chlapů, které semlela doba takovým stylem, že jim hrozí kriminál.

 

Autor: Martin Prášek | středa 6.4.2016 17:10 | karma článku: 38,53 | přečteno: 1528x
  • Další články autora

Martin Prášek

Požírá Rusko své „užitečné idioty“?

„Revoluce, jako Saturn, postupně požírá své děti.“ Prohlásil před revolučním soudem jeden z předních Francouzských revolucionářů, Pierre Vergniaud těsně před tím, než jej poslali pod gilotinu.

15.5.2024 v 17:30 | Karma: 19,35 | Přečteno: 1009x | Diskuse| Politika

Martin Prášek

Datová zpráva byla z datové schránky ministerstva stornována...

Od 1.1. 2023 byla všem spolkům a všem podnikajícím fyzickým osobám povinně a bez diskuzí zřízena DATOVÁ SCHRÁNKA. Kromě úsporou času argumentovali zastánci povinných DS takéSPOLEHLIVOSTÍ a nepopiratelností doručení státnímu úřadu.

1.3.2023 v 8:30 | Karma: 22,28 | Přečteno: 543x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Jak nám Babiš uplatil voliče vpodstatě v přímém přenosu.

Ještě nad úmrtním oznámením Generála Pavla jsem se domníval, že více svinstva už ve volební kampani být nemůže. Ale že úderem sobotní 14:00 s uzavřením volebních místností shtstorm opadne a bude klid. Jenže nebude.Bude průšvih.

26.1.2023 v 21:51 | Karma: 27,05 | Přečteno: 1376x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Tak nám otrávili prezidentského kandidáta?

Prezidentské volby u nás finišují. A zatímco nemocný prozápadní kandiát generál Pavel ruší pro nemoc program,zatímco jeho konkurent Andrej Babiš šlape na plyn.A mě nezbývá, než si vzpomenout na rok 2004 na otravu Viktora Juščenka

24.1.2023 v 12:21 | Karma: 11,71 | Přečteno: 533x | Diskuse| Společnost

Martin Prášek

Pokuta 100 litrů za to, že HASIL požár NP České Švýcarsko...

Pamatujete na lihovarníka, který začátkem covidu navařil místo chlastu dezinfekci ? A kterého za to zaklekl celní úřad? Tak tady máme ještě něco daleko absurdnějšího.Muže, který vrtulníkem "nedbalostně hasil" požár.

31.10.2022 v 14:56 | Karma: 36,20 | Přečteno: 1278x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Komentátor Schmarcz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

Pozabíjejme rodiny útočníků z Dagestánu, ostatní to odradí, vyzývá Kadyrov

27. června 2024  8:54

Čečenský vůdce Ramzan Kadyrov na setkání s bezpečnostními složkami navrhl, aby byl zabiti rodinní...

Poslanci budou schvalovat kandidáty na letošní státní vyznamenání

27. června 2024  5:53,  aktualizováno  8:46

Přímý přenos Kandidáty Sněmovny na státní vyznamenání budou schvalovat poslanci. Předběžný seznam kandidátů...

Třicítky vydrží až do prázdnin. Místy je doprovodí bouřky s přívalovými srážkami

27. června 2024  8:03

Konec června bude v Česku dále teplý, do konce týdne se však budou vyskytovat bouřky a přeháňky,...

Nesouhlasil s Putinem a psal na frontu. Patnáctiletého Rusa odsoudili na pět let

27. června 2024  7:30

Ruský vojenský soud v Moskvě odsoudil patnáctiletého Arsenije Turbina k pěti letům vězení za účast...

Rozdáváme kapky pro spokojená bříška ZDARMA
Rozdáváme kapky pro spokojená bříška ZDARMA

Hledáme 40 maminek, které s námi otestují probiotické kapky Kendamil. Tyto kapky jsou speciálně navrženy pro péči o střevní mikroflóru vašich...

  • Počet článků 331
  • Celková karma 19,35
  • Průměrná čtenost 2947x
Člověk, který to vidí po svém.. Píšu tady hezky zvostra od podlahy o věcech, které mě se.... ehm, sejří...