Něco je tady v migrační vlně špatně.

Nejen Iráčtí křesťané nejsou spokojeni se svým umístěním v bezpečných lokacích. Vlna nespokojenosti se šíří i mezi migranty, relokovanými v menších Německých městech a veknovu. Chtějí "do toho SPRÁVNÉHO" německa.

Podrobnosti v češtině přinesl server Novinky.cz

Chceme žít ve „správném” Německu. S těmito slovy běženci opouštějí menší města, která jim nabízejí ubytování i práci, a odcházejí do velkoměst. Ta přitom nápor uprchlíků nezvládají. Příkladem je městečko Hettstedt v Sasku-Anhaltsku se 14 500 obyvateli, napsal v pátek server Süddeutsche Zeitung.

Konkrétním přpadu venkovského městečka Hettstedt:

Romantické městečko s úzkými ulicemi, přehledným náměstím, pravidelným týdenním farmářským trhem, obklopené lesy a poli se ale běžencům nelíbí. Opouštějí ho, jak nejrychleji to jde. „

Z několika stovek běženců, kteří vloni do Hettstedtu dorazili, se v městečku usadil pouze jediný.

Když se nad touto zprávou zamyslíte, musíte chtě nechtě dojít k jistému závěru. A to sice, že některé   názory, překládané lidem coby  FAKTA  prostě neobstojí.

Názor, že uprchlíci prchají z válečného pekla do bezpečí : Ten je často vyvracen tvrzením, že v tom případě by uprchlíci neměli jasný cíl, ale prostě by zastavili v té nejbližší bezpečné zemi.

Druhý názor, a sice ten, že se jedná o ekonomickou migraci, za lepšími životními podmínkami. Především však o migraci za  štědrým Německým nebo Švédským sociálním modelem. Termín Ekonomický migrant tento názor dokonale vystihuje.

Co je na těchto dvo unázorech hodně špatně ? I u nás na jihlavsku bylo bezpečí. Nestřílí se tdy,  nebombarduje a tak dále. Zdánlivě tak jejich úprk do Německa podpořil teorii o oekonomickém pozadí migrace.  To možná jen v jejich izolovaném případě.

Ale co ti uprchlíci chtějící mocí mermo ze špatného německa (venkov, malá města) do toho Německa správného ?

Malá města, jak z de zaznělo, nabízejí STEJNÉ BEZPEČÍ, signifikantně větší nežli válkou zmítaná domovina (a z hlediska kriminality například mnohem větší, nežli velkoměsta).  Předpokládám také, že v Německých malých městech a na venkově jsou SOCIÁLNÍ DÁVKY STEJNÉ nebo obdobné jako ve městech velkých. Tady tedy zcela zjevně padá ekonomický motiv.

Jak zaznělo v článku, malá německá města dokonce nabízejí i PRÁCI. Takže uprchlíkům umožní  a to daleko lépe nežli přeplněná velkoměsta prostředky na svou obživu získávat důstojně prací a ne z nějakých dávek. To také umožní začlenění a být platným členem společnosti hostitelské země. Nezlobte se, ale přesně tohle by pro každého, kdo utíká a hledá klidné místo k důstojnému životu  mělo být "značka ideál".

Otázka za milion: PROČ TEDY V TĚCHTO PODMÍNKÁCH UPRCHLÍCI NECHTĚJÍ BÝT ?  

Jedním z vysvětlení je prý, že ve velkoměstě "žijí jejich příbuzní". Tohle ale není moc argument. V zemi, kde neni poroblém kdykoliv sednout na vlak autobus nebo auto a jet za příbuznými ?

Problém je jinde. V menších městech totiž není žádné jejich  "národní zázemí", žádné "kulturní zázemí" a samozřejmě, žádné "náboženské zázemí". Tedy zázemí vytvořené PO JEJICH. Ne jen TOLERUJÍCÍ, či AKCEPTUJÍCÍ,  ale přímo určované a utvířrené Arabskými hodnotami morálky, práva a víry. Žádně čtvrtě, žádné Islámnské komunity. Žádný Imám na každém rohu. Jen - sice tolerantní ale přesto nevěřící psi- okolo. 

A především tam žijí konzervativní Němci, kteří by vznik něčeho jako šartia hlídek a at již oficiálních, nebo defacto NO-Go zón nikdy nepřipustili.  V malých městech nepůjde vytvořit město ve městě a stát ve státě. A tady jsme u jádra pudla. V takovýchto malých městech by přistěhovalcům nezbylo nežli se začlenit alespoň akceptovatelně a neakceptovatelných a zde netolerovaných zvyků ze své domoviny  by se museli velice velice rychle vzdát.

To je, domnívám se, celý problém rozdílu mezi "pravým" a "nepravým" Německem.

Obávám se, že  výše uvedené nahrává tomu, že by  různé konspirační teorie  o tichých invazích a podobně, teorie o tom, že cílem migrantů není usadit se a důstojně žít , ale přidat se k mase soukmenovců, která má dorůst takové síly, že de fakto ovládne území a původní Evropskou kulturu naprosto nemultikulti a nesluníčkářsky převálcuje -   mohly být více pravdivé, nežli jsme si ochotni přiznat.

A to je znepokojivé zjištění.

 

PS: Cílem tohoto textu není šířit jakoukliv nenávist k rase, národu , přesvědčení nebo náboženského směru a rovněž si nepřeji, aby byl text kýmkoliv k něčemu takovému použit. Jen poukázat na jisté znepokojivé implikace, ktero mohu - ale nemusí mít (mohu se samozřejmě mýlit, jako každý člověk) -  jevy popsané v daném článku.

Autor: Martin Prášek | pátek 8.4.2016 15:33 | karma článku: 42,96 | přečteno: 2491x