Když ne násilí, tak jaké řešení jste nabídli v Duchcově, Romové ?

je nesporné že protesty v Duchcově vyvolal nebývale (nebo spíše obvykle ) brutální útok Romů na nic netušící tzv. gadže. I to je nesporné že většinová populace vnímá romy a cigány jako ohrožení, právě proto, že se domnívá - a částečně i právem - že na ony nepřizůsobivé tzv. "není metr". 

Pod heslem Násilí není řešení nyní skupina aktivistů a Romů  brojí proti Duchcovské demonstraci. A já se pídím po tom, jaké jiné řešení nám Romové či aktivisté nabídli.

Je tady omluva teprve 16 letho útočníka, že byl opilý.... K čemu je někomu omluva. Ta nic nestojí, bla bla bla. Už jsou snad obviněni rodiče onohozletilého z  ohrožování mravní výchovy ? Už byl nad jeho výchovou vyhlášen dozor ? Už se ví, kde přišel 16 letý k alkoholu ?  Houby s voctem.  Ale skandální je, že ona omluva získala daleko větší mediální prostor, nežli vyjádření napadených - které přetiskl snad jen Blesk....

Je tady BAGATELIZACE a BLAME THE VICTIM strategie ze strany Romů a aktivistů  = nic vážného se přece nestalo, oni taky byli opilí a můžou si za to sami...

Máme tady vyhlášenou protidemonstraci, která byla nahlášena později, ale je prakticky ve stejných místech jako dříve nahlášený pochod tzv extremistů.  Skoro to vypadá jako záměr, aby došlo ke konfliktu a ze zkušenosti víme, koho POLICIE ČR pomáhá a chrání..... A normální tzv etničtí češi to rozhodně nejsou. 

Taky tady máme dopis  který poslal otec jedné z útočnic. V něm si defakto Romové zvou starostku Duchcova na kobereček, aby jim podávala vysvětlení (sic !).  Neměli by vysvětlení podávat spíše ROMOVE a říci lidem SAMI ROMOVE o tom jaká opatření provedli aby se podobné bezdůvodné útoky z jejich strany už neopakovaly ?

 Jakési vytvoření bezpečné emocionální oázy pro Romské děti ohrožené extrémistem. Kdo však vytvoří jakési bezpečné oázy pro bílé kteří chtějí každodenně  normálně žít pracovat a chodit ven bez toho aby je nějaký (romský nebo jiný)  agresor  zmlátil a okradl ?

 

Zeptám se jinak. Zaplatili Duchcovští Romové náklady na zdravotní péči zdravotní pojištovně  ? Zaplatili postiženým bolesté ? Ušlý výdělek ?  Nebo alespoň začali pořádat mezi sebou sbírklu k uhrazení těchto částek ? Odpověď je,  že NIKOLIVEK.

Co ovšem Romové udělali, byly výzvy k násilnému řešení šířené např letáky, cituji

Romové se svolávají letáky

Mimořádné je ale to, že se burcují i Romové. Minulý týden v pátek na mítinku v Teplicích rozdávali letáky s pozvánkou do Duchcova, hecovali se hesly "Už toho máme dost!" a hrozili, že se "o své záležitosti začnou starat sami Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/demonstrace-dsss-v-duchcove-dps-/domaci.aspx?c=A130618_161203_usti-zpravy_alh

 

S trochou uštěpačnosti by stálo za to poznamenat, že bych to "starání se sami o vlastní záležitosti" ze strany Romů - zvláště s ohledem na obživu bez sociálních dávek -  já, coby daňový poplatník, velmi uvítal.

Nicméně, výhrůžkami a romským rasizmem vřou i sociální sítě a  jestli výše zmiňované není výhrůžka násilím, zvláště po minulých zkušenostech, kdy se i Romové na domonstrace těžce ozbrojili - mačetami, meči tyčemi etc .. Zbytek nechám bez komentáře .

 Apropo: Ta demonstrace není rasistická, ta je o tom, že  mají normální lidi prostě   S T R A C H !

 

DISCLAIMER: Nic v tomto článku není myšleno ani neprojevuje sympatie k jakémukoliv hnutí  směřujícímu k potlačování občanských práv a svobod , nepodporuje ani neomlouvá rasizmus a jeho cílem není šířit rasovou a národnostní ani jnou diskriminaci.  Prosím mirněte se v diskuzích, nedávejte cenzorům záminky k čistkám !

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Prášek | sobota 22.6.2013 16:20 | karma článku: 41,59 | přečteno: 3837x