Islám a schizofrenie multikulturalistů.

Multikulturalismus - už se svého slova a podstaty jest ideologie, že spolu rozdílné kultury mohou za vzájemného respektu nejen páchati soužití , ale i navzájem se obohacovat.Již s tohoto pohledu pak se multikulturalisté staví na nože proti odpůrcům Islámu. Těm jest ze strany multikulturalistů spíláno přinejmenším do netoleratnínch,  vyšším kalibrem jsou šmahem označeni za rasisty a nácky.

Vždyď Islám a to je nepochybné, je také kulturou . Byl zejména v minuloisti velmi vyspělopu, s mohutným dědictvím jak na poli architektury, vědy, lékařství tak i estetiky. Připomeňme snad jen stavby Maorského španělska , palác Alhambru a další skvostná díla architektury např v Indii atd. Rozsahem by byť jen informativní výčet přesáhl účely i meritum tohoto článku.

Problém je v něčem jiném. Problém je v tom, že Osvícený Islám bohužel skončil. Dnešní Islám  je Islámem  sebeprosazení, Islámem ničení všeho odlišného, včetně kultur. Už od causy odstřelu Kamenných Budhů z Bamjánu - světového dědictví UNESCO   kdy radikální Islámští duchovní docílili zničení unikátních památek "v souladu s Islámským právem Šaría", po snahu Islámských přistěhovalců  napříč Evropou v zavádění různých "Šaria zón" a "Šaria hlídek",  kde má přestat platit Evropské právo - a Evropská kultura..

Dnes, prakticky denně pozorujeme snahu Islámu o vymazání  stop odlišných kultur než je ta jeho . Videa, kde fanatizovaní stoupenci Islámu ničí tisceleté kuturní artefakty artefakty a památky, které jsou  bez nadsázky kulturním dědictvím  VEŠKERÉHO OBYVATELSTVA NA ZEMĚKOULI, obíhají internetem. A škody jsou nenapravitelné.

Jak jsem psal již v perexu, Multikulturalismus je ideologie, že spolu nebo vedle sebe mohou jednotlivé kultury žít a existovat. Idea respektu ke kulturám odlišným.  Neměli by právě zastánci multikulturalismu být první, kteří Islám, jako jev evidentně nepřátelský ostatním kulturám  - ostře odsoudí ?

Největší zastánci multikulturalismu však paradoxně kulturu, ostatním kulturám nepřátelskou hájí, a ty, kdož se této netolerantní a agresivní kultuře postaví, napadají  skandalizjuí a kriminalizují.  No nejsou  totálně padlý na kebuli ?  Jediné dvě možnosti mě napadají. Buďto jsou extrémními pokrytci... Nebo jsou duševně nemocní

 

Autor: Martin Prášek | neděle 5.4.2015 12:59 | karma článku: 35,28 | přečteno: 1187x