Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kdo má největší klitoris?

Carl Linné tvrdil, že jenom ženské samičky mají klitoris. Budiž mu země lehká a díky za jiné objevy - aneb „latinsky rychle a snadno“ v několika týdnech před zkouškou ze systému. Ach ty vzpomínky na veselá vysokoškolská léta na Přírodovědecké fakultě.

"Nizozemský přírodovědec Johan Blumenbach napsal, že na pobřeží vyplavená samice plejtváka obrovského, kterou v roce 1791 ohledal, měla klitoris dlouhý 15 m, což je úctyhodná délka, vememe-li v potaz, že délka těla dospělého plejtváka je mezi 12-17 metry."(citát z knihy N. Angier – Intimní místopis)

Zřejmě se kapánek seknul. Bůh ví, co se mu chudákovi honilo hlavou, když tu nebožku samičku ohledával. Každopádně je neméně zajímavé, že samci plejtváka mají k dispozici až 3 metrový "klacek". Znám několik mužů s komplexem z velikého údu. Zřejmě by byli všichni moc zvědaví, jaké "divadlo dělá plejtvák s takovýmhle nádobíčkem". A jsem si rovněž téměř stoprocentně jistá, že plejtvák netrpí komplexy, zda má jeho úd délku 3, 3 nebo 2,7 metru.

“Africká hyena skvrnitá má klitoris tak velký, že vypadá přešně tak, jako samčí penis. Tento orgán není podobný žádnému jinému savčímu klitorisu, protože je to vlastně vagina a klitoris v jednom podlouhlém balení. Samička hyeny ukutečňuje styk tímto falickým výběžkem. Rodí svým klitorisem a pokud se vám při této myšlence chce zhroutit bolestí, tak se klidně kruťte, protože ona opravdu rodí svým klitorisem.“ (citát z knihy N. Angier – Intimní místopis)

Zaujalo-li vás toto téma, můžete v intimních podrobnostech ohledně sexuálního života hyeny skvrnité pokračovat v knize O. Judsonové Sexuální poradna dr. Tatiany pro všechna živá stvoření. Samičky mají sice útvar dost podobný penisu, takže je nikdo nemůže nařknout ze závisti (Freude Freude...), ale dalším faktem je že s tímto orgánem mají také poměrně traumatizující porod. Detaily s dovolením vynechám neb připomínají drasticitou témata ženské obřízky. Důsledkem takového traumatu při porodu více než 10 % provorodiček nepřežije. Navíc je chudák mládě nucené s pupeční šňůrou dlouhou 18 cm prolézt více než 60 centimetrovou porodní trubicí. Do jaké míry mají tedy tato zvířata klitoris k rozkoši nejsem schopná posoudit. Ale budu se nažit dělat v rámci karmy během tohoto života všechno pro to, aby mým dalším převtělením nebyla samice hyeny skvrnité.

Na hyenu skvrnitou se můžete na výletě zajet podívat třeba na safari do Dvora Králové. Nezapoměňte si s sebou dalekohled, až budete soucitně upírat očko a snažit se poznat samce od samice. A až si budete dávat v restauraci u Lemura něco dobrého k snědku, vzpomeňte si, že i samičky chápana a lemura mají vyjímečně velké klitorisy.

Za dalším klitoridálně a sexuálně vůbec zajímavým tvorem je třeba si udělat výlet o něco dál, do lipské zoo v Německu (pakliže zrovna teď nejste v okolí San Diega). Jedná se o jednoho z našich geneticky blízkých příbuzných a ohrožený druh, šimpanze bonobo. Bonobové tráví pohlavním stykem ve stylu „vrznout si, přefiknout a jít si po svých“ poměrně velké množství času. Upevňují si tak vzájemné vztahy, řeší psychologické půtky, usmiřují se po hádce (občas to zkuste...) a mohli bychom se domnívat, že si i užívají, protože převážná většina jejich (stejně tak jako lidských) sexuálních aktivit nevede k rozmnožování.

"Mladá adolescentní bonobo je asi tak z poloviny těžká, jako je lidský teenager, ale její klitoris je třikrát větší než lidský ekvivalent a je natolik evidentní, že se při chůzi neomylně kroutí. Teprve později, když bonobo dospěje a celá oblast její vulvy zduří, je těžké jej z dálky rozeznat. Ale klitoris je tam stále a užívá se několikrát za hodinu." (citát z knihy N. Angier – Intimní místopis)

Nutno dodat, že šimpanzi bonobo kromě lidí jako jediní souloží misionářským způsobem, netvoří dlouhodobé svazky a samci i samice se pravidelně oddávají i homosexuální komunikaci uvnitř skupiny. Ostatně jedna z teorií odpovídající na otázku „K čemu je vlastně klitoris dobrý?“ je, že původně na tom byly naše praprapředchůdkyně dost podobně.

“Chovaly se tak, jak se chovají bonobové dnes, užívaly sex jako univerzální klíč – k získávání přátelství, uklidnění silných emocí, vyhandlování masa nebo za služby od celé řady partnerů a k zamaskování otázky otcovství. Klitoris dával ženám podnět k pokusům, aby nakupovaly po domech, aby byly erotickými podnikatelkami. Tato myšlenka by vysvětlovala, proč jsou ženy tak pomalé: jejich sexualita je nastavena na řadu styků s řadou rychle ragujících partnerů. No tenhle to nedodělal, tak se raději zase vydám ven.....“(citát z knihy N. Angier – Intimní místopis)

A tak kdo ví, jak to bylo? Důležité je, že v tom nakonec nejsme samy. Zkuste se na chvíli zasnít do představy, že by „bonobí life-style“ byl ten váš. Co by to pro vás znamenalo? Co by se změnilo k lepšímu a o co byste naopak přišli?

O šimpanzech bonobo a dalších příbuzných více ZDE 
Šimpanzí fotografie převzata ze serveru 21.století, článku Přečtený bratr šimpanz, další fotky ZDE

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Julie Gaia Poupětová | pátek 30.1.2009 7:59 | karma článku: 23,49 | přečteno: 13707x
  • Další články autora

Julie Gaia Poupětová

Pole dance diary: Bez nešikovnosti by to nešlo

Tuhle mě moje kadeřnice trochu zaskočila větou: „Ty máš ale odvahu dát na internet ty první videa z tyče!“ Ráda bych řekla, že ty TRAPNOVIDEA skutečně neznamenají absenci sebereflexe, nedostatek soudnosti či počínající demenci.

22.7.2015 v 10:10 | Karma: 8,53 | Přečteno: 1087x | Diskuse| Ona

Julie Gaia Poupětová

Pole Dance Diary - A přeci se točí...

Po čtyřech týdnech na tyči mám vyladěný pole-tuning a hotové nákupy. Při šplhu se žádný orgasmus nekoná a na spinovce mě chytá ranní nevolnost. Ale statečně visím hlavou dolů a pokuším se zdolat nejen gravitaci, ale i limity kůže.

9.7.2015 v 10:14 | Karma: 9,99 | Přečteno: 840x | Diskuse| Ona

Julie Gaia Poupětová

Pole Dance Diary - 2 týdny na tyči

Jak to celé začalo? Čas od času je dobré udělat krok úplně do neznáma. Nikdy nevíte, co se může stát vaší životní vášní. Co si člověk užije s okolím a jak se motáte kolem tyče po dvou týdnech na vlogu Gaii Pole Dance Diary.

6.7.2015 v 17:15 | Karma: 8,90 | Přečteno: 788x | Diskuse| Sport

Julie Gaia Poupětová

Dnes ráno o G-bodu

Dnes ráno. Volá mi DV z České televize. DV je ona. Chce konzultovat během několika málo minut, jak je to s tím G-bodem, zda se opravdu musí zvětšovat pomocí injekce kolagenu nebo jsou nějaké citlivější metody, jak ho objevit. Zní velmi nedůvěřivě. Ptám se, zda svůj G-bod používá?

27.1.2014 v 14:50 | Karma: 10,62 | Přečteno: 1927x | Diskuse| Ostatní

Julie Gaia Poupětová

Energetická "blondýna"

Ráno jsem se vzbudila nečekaně v 6 hodin a s nečekanou dávkou energie. Vůbec netuším, kde se vlastně po třech v kuse odškolených dnech vzala, ale byla tam. Tak trochu tajně podezírám oxtocin. Po pacifikaci fretky jsem objevila v ledničce pistáciový puding od svého báječného muže a zjistila děsnou věc, nefunguje kávovar.

30.1.2012 v 9:05 | Karma: 7,71 | Přečteno: 1996x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Za krádež pektorálu papeže Benedikta XVI. půjde Čech na 2,5 roku do vězení

7. května 2024  9:39

Na dva a půl roku poslal bavorský soud do vězení 53letého Čecha, který ukradl pektorál někdejšího...

Polskou vládu chtěl někdo špehovat, tajné služby našly odposlouchávací zařízení

7. května 2024  9:39

Polské bezpečnostní služby objevily odposlouchávací zařízení v místnosti, kde má být zasedání...

Anglie chce zastavit šíření společných WC. Nové domy budou muset mít i oddělené

7. května 2024  9:35

Britská vláda chce uzákonit povinnost, aby v nových veřejných budovách v Anglii byly oddělené...

Vtipálek lezl po zdi plzeňské radnice pro vlajku, dopadl tvrdě na zem

7. května 2024  9:34

Jistou míru kuráže a zároveň drzosti předvedl o víkendu šestatřicetiletý muž, který se rozhodl...

Vyřešte nespavost svých dětí
Vyřešte nespavost svých dětí

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3284x
Autorka je sex kouč a sex educator. Ve svém volném čase se věnuje kupodivu i jiným věcem, než je sex. Zcela propadla tyčkovému sportu (pole dance) a kromě jiného se rozhodla s vámi sdílet své postřehy od prvního kroku praxe. 

Seznam rubrik