Postaví se Jiřímu Paroubkovi nebo nepostaví?

Dobře si vzpomínám, jak Luis de Funes ve filmu Jeden hot a druhý čehý neustále opakoval svůj volební program ve smyslu "plná zaměstnanost, plná zaměstnanost, plná zaměstnanost ...". V podstatě jako výsměch podobným populistům, jako je Jiří Paroubek a jeho tým.

A už ho tady máme. Zvolte kandidáty ČSSD a již nikdy nikdo nebude vyhozen z práce, lékařská péče bude zadarmo a hlavně bude zabráněno "návratu ODS"!

Zřejmě nevadí, že se jedná o tzv. "jistoty", kterými ČSSD vábí voliče již dlouho před volbami do sněmovny, přestože o nic z toho v Evropském parlamentu prvoplánově nejde. Jedná se tedy o podobnou volební blamáž, jakou zvolili sociální demokraté již loni ve volbách do krajských zastupitelstev.

Rovněž ponechám stranou, že se pan Paroubek snaží svůj volební program prosazovat s lidmi, jako je ex-manažer Tvrdík, hokejista Šlégr, či Kateřina Brožová. Jakkoliv nikdo z jeho volebních "tahounů" nepřipomíná občany, kteří by nutně potřebovali sociální pomoc, obzvláště u posledně jmenované je její přítomnost v barvách ČSSD výsměchem všem potenciálním voličům, neboť nepředpokládám, že tuto blonďatou nymfu kdysi značil její bývalý přítel za "nejdražší eskort ve svém životě" bezdůvodně.

Co mě ovšem zmrazilo je onen slogan o "zabránění návratu ODS". Pokud si myslí pan Paroubek a nemylme se, že bychom třeba četli špatně nebo sloganu nerozuměli, že v podstatě převezme opratě a bude vládnout až na věky věků, tak to už pro mě neznamená jen ekonomické ohrožení bankrotem, který republiku čeká, pokud začne ze státního rozpočtu rozdávat, jak slibuje, ale přímé ohrožení svobody a demokracie v naší zemi. Tím spíš, že se při tom nebude štítit spojit s komunisty, jak ukázalo i dnešní hlasování o poplatcích u lékaře.

A tak jediné co může zabránit, aby poté, co nám zoranžověly kraje, nezoranžověl Brusel a nakonec i nezčervenal celý český parlament, je rozvaha českého voliče.

Postaví se bezbřehému populismu, který předseda sociálních demokratů povýšil na hlavní a jediný bod svého volebního programu?

Autor: Roman Potoczný | pátek 15.5.2009 13:30 | karma článku: 37,76 | přečteno: 2349x
  • Další články autora

Roman Potoczný

Prvok, Šampón, Tečka a Karel

4.8.2021 v 6:00 | Karma: 35,39

Roman Potoczný

Já jsem Prymula, kdo je víc?

27.10.2020 v 13:00 | Karma: 41,32

Roman Potoczný

Koronavirové paradoxy

1.9.2020 v 8:55 | Karma: 23,09

Roman Potoczný

Soumrak sociální demokracie?

6.7.2019 v 23:15 | Karma: 36,76