Óda na Jiřího Paroubka

... když na Tebe pohlédnu, musím Tě já pochválit, jaký Ty jsi švarný hoch, zkrátka chlapec, jak má být ... fi fi fú, fi fi  fú, ...

Tak se nám po čtyřech měsících na blogu aktualne.centrum.cz reaktivovala kolegyně blogerka Petra Paroubková. Nelenila a pod vlivem dovolené a pravděpodobně i sluníčka, sepsala článek Óda na manžela

Popisuje v něm milého, galantního, starostlivého a pozorného muže. V pár větách se snaží vylíčit, kterak jejímu muži dovolená svědčí, kterak dotyčný vtipkuje, laškuje, dokonce sportuje, takže se z dovolené vrátí nejspíš s postavou Arnolda Schwarzeneggera, který létá jako Superman, pomáhá jí se slunečníkem a nedivil bych se, kdyby si občas od lehátka odlétl k ostatním lidem a tam je zachraňoval. Učiněná ctnost.

Asi by nebyl žádný problém, kdyby oním opěvovaným mužem nebyl "všem dobře známý" předseda ČSSD Jiří Paroubek, kterého vnímáme jako nerudného politika, který je nepřátelsky nastavený vůči komukoliv, kdo má jiný názor, než on, pokud se mu něco nepodaří je schopen přivolávat Marťany a celkově z jeho chování dýchá, že nemiluje svůj národ, kterému ve jménu průzkumů veřejného mínění slouží, ale sebe a jen sebe.

Na jednu stranu se nelze divit, že paní Paroubková č.2 vidí svého muže skrze růžové brýle, které nepochybně, ještě krátce po svatbě, zastírají výhled z jejích očích. Asi by se nemohla stát manželkou svého milého, kdyby tomu tak nebylo a nespatřovala na něm řadu kladných vlastností, jeho pozorností počínaje a sexy mozkem konče.

Na druhou stranu je otázka, nakolik je sepsaný text skutečně výrazem cítění Petry Paroubkové nebo se jedná o účelovou, předvolební agitku, která má zapůsobit na srdce voliček, které se při přečtení článku uculí a řeknou "vidíš Pepo, vždyť ten Paroubek není tak zlý", jelikož

- Petra Paroubková nebloguje pravidelně, za rok napsala asi 10 blogů,

- není to poprvé, co se veřejně zastává svého muže

- celý blog je sepsán za účelem glorifikace a představení "lidské tváře" dotyčného

- autorka pod svým blogem nediskutuje.

Právě poslední bod je typický pro všechny blogy politiků, včetně "nové vlny" programových, virtuálních aktivistů z řad ČSSD, či jejich blízkých, kteří vyvěsí názor a pak se odmlčí, což je z mého pohledu buď důkazem, že blog osobně nepsali nebo nedovedou, či nechtějí na dané téma věcně diskutovat. Počínají si se svými blogy jako s billboardy, které někde vyvěsí a nechají je působit.

Zda-li Petra Paroubková tímto počinem skutečně pomohla svému manželovi nebo mu naopak poskytla medvědí službu, to nechť posoudí čas a čtenáři. Osobně by mi vůbec nevadilo, kdyby si Jiří Paroubek vzal z politiky delší dovolenou a věnoval se své milující choti. Možná by pak bylo pravděpodobnější, že se do české politiky vrátí slušnost a věcné argumenty, politici spolu budou schopni civilizovaně diskutovat a jejich image nebudou muset žehlit jejich manželky, protože samotných politiků už máme po krk.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Roman Potoczný | pátek 17.7.2009 8:20 | karma článku: 47,37 | přečteno: 17746x
  • Další články autora

Roman Potoczný

Prvok, Šampón, Tečka a Karel

4.8.2021 v 6:00 | Karma: 35,39

Roman Potoczný

Já jsem Prymula, kdo je víc?

27.10.2020 v 13:00 | Karma: 41,32

Roman Potoczný

Koronavirové paradoxy

1.9.2020 v 8:55 | Karma: 23,09

Roman Potoczný

Soumrak sociální demokracie?

6.7.2019 v 23:15 | Karma: 36,76