Dementalista?

Je všeobecně známo, že Jiří Paroubek rád odvolává, co odvolal a ještě častěji, co slíbil. Naposledy na to včera upozornil Mirek Topolánek, když prohlásil, že sliby Jiřího Paroubka vydrží dvě pikosekundy a proto dotyčný není důvěryhodná osoba pro společnou schůzku před jednáním s odboráři ...

... co je ale známo podstatně méně je fakt, že tak tomu u dotyčného není proto, že by byl bezcharakterní a mocichtivý, ale je to dáno jeho zvláštními schopnostmi ... ... především zvláštní schopností zapomínat ...

Když se ho při nástupu do funkce předsedy ČSSD zeptal redaktor, zda-li "byl někdy nevěrný své manželce?", okamžitě odpověděl "myslím, že ne". Už tehdy jsem začal mít podezření, že máme do činění s někým mimořádným, kdo si jen tak na něco nevzpomene, což může být jedině známka geniality.

Následovalo jeho extempore s panem Ďuričkem, se kterým jezdil na dovolené a všelijak jinak si s ním vzájemně vypomáhal, aby si po památné střelbě na křtu vlastní knihy ani za mák nemohl na známost s tímto vrahem vzpomenout.

Ani vyjádření nedůvěry zrovna v době našeho předsednictví Evropské Unii nebylo dáno jeho touhou znemožnit pravicové vládě ukázat, že tuto roli hravě zvládne. On zkrátka zapoměl, že už nedůvěru předtím vyjádřil nesčetněkrát a taky na fakt, že by mohl uspět, obzvláště poté, co mohutně zaloboval u některých, podobnými schopnostmi nadaných dam a pánů.

Nikdo se proto nemůže divit, že zapoměl i na termín předčasných voleb, který nejdříve s ostatními stranami dohodl, aby jej vzápětí odvolal. Mýlil by se, kdo by si myslel, že to bylo jeho chytračením ve smyslu nevýhodnosti tohoto termínu pro vlastní stranu. On zkrátka, zapoměl.

Není tedy divu, že jeho mimořádné schopnosti kulminují s blížícím se termínem voleb do parlamentu. Kdo by si v takové situaci vzpoměl, že se sešel před podpisem smlouvy na nákup Pandurů s lobbisty firmy Steyr?

Jiří Paroubek se chová jako skutečný dementalista a díky svým mimořádným schopnostem by měl být po volbách premiérem a nejlépe i vrchním sportissimem. Nebo ne?

Autor: Roman Potoczný | úterý 2.3.2010 15:30 | karma článku: 39,75 | přečteno: 2702x
  • Další články autora

Roman Potoczný

Prvok, Šampón, Tečka a Karel

4.8.2021 v 6:00 | Karma: 35,39

Roman Potoczný

Já jsem Prymula, kdo je víc?

27.10.2020 v 13:00 | Karma: 41,32

Roman Potoczný

Koronavirové paradoxy

1.9.2020 v 8:55 | Karma: 23,09

Roman Potoczný

Soumrak sociální demokracie?

6.7.2019 v 23:15 | Karma: 36,76