Čechům Sliby, Sny a Důchody aneb oranžová volební mystifikace

Jezdím si tak po cestách, necestách a co nevidím? Billboardy a na nich hesla, jak z dob reálného socialismu. Hlásající, jak ČSSD zastaví zdražování, zruší poplatky u lékaře, zabrání školnému a vrátí dětské přídavky. Říkám si, posunul jsem se v čase o dvacet let zpět nebo mě jen šálí zrak? ...

... ono mi už totiž na plakátech chybí jen informace o tom, že "jak budeme dneska pracovat, tak budeme zítra žít" nebo že "ještě naše generace bude žít v sociálně (demokratické) spravedlivé společnosti" a předlistopadová iluze by byla dokonalá. Nicméně, domnívám se, že ze strany ČSSD nejde o happening. Buď si její špičky vůbec neuvědomují, že nadcházející volby jsou komunální nebo si to uvědomují velmi dobře a masivní kampaní "mimo mísu" se snaží jen udělat z voličů idioty.

To, co nazývají Program naděje není opět nic jiného, než dokonalá blamáž a snaha o vítězství demagogie nad selským rozumem voličů. V nadcházejících, komunálních volbách totiž vůbec nejde o přídavky na děti a poplatky u lékaře, které jen těžko hejtmani a městská zastupitelstva ovlivní, ale o rozvoj infrastruktury měst, jejich silniční obchvaty, rozvoj komunikací, podporu investic v regionech apod.

Tedy o témata, o kterých nemůže ČSSD zas tak moc vědět, což se snaží maskovat svou dezinformační kampaní. Většinu komunálních voleb v posledních obdobích totiž vyhrávaly pravicové strany, pak se do zastupitelstev v řadě míst prodrali komunisté a pak až následovali kandidáti ČSSD, čímž to se na řízení rozvoje měst a regionů dosud příliš nepodíleli a tak logicky maskují svou neznalost tématy celospolečenskými, která však budou na pořadu voleb za dva roky, kdy již budou jejich současné sliby dávno zapomenuty. Na což sázejí.

Ve volbě ČSSD ovšem není jen nebezpečí, že se do čela místních samospráv dostanou lidé, kteří budou nekompetentní. Za léta převahy pravice v místních zastupitelstvech se jakž, takž podařilo vybalancovat snahu o vlastní obohacení činovníků se snahou o veřejné blaho regionu. Což je křehká rovnováha, kterou by bylo záhodno naklonit směrem k rozvoji onoho veřejného blaha. Ovšem nastoupí-li na radnice a hejtmanství noví lidé, mající podporu svých, nových "zájmových" skupin, bude opět pár let trvat, než se oprostí od vlastní hrabivosti a vykročí za rozvojem regionů.

Osobně si moc přeji žít v rozvíjejícím se, moderním městě, či vesnici s kvalitní infrastrukturou, ve které(m) mají lidé zajištěnu práci, jezdí po opravených komunikacích a nedusí se, díky obchvatům, výfukovými zplodinami z kamionů. Pokud totiž tomu tak bude, tak věřím, že se mi bude příjemně žít a nebude mi až tak moc vadit, že si občas připlatím u lékaře nebo zaplatím za kvalitní školní výuku svých dětí.

PS: Obrázky byly převzaty ze stránky www.cssd.cz, část Pro média ...

 

Autor: Roman Potoczný | sobota 27.9.2008 15:15 | karma článku: 33,66 | přečteno: 2228x
  • Další články autora

Roman Potoczný

Prvok, Šampón, Tečka a Karel

4.8.2021 v 6:00 | Karma: 35,39

Roman Potoczný

Já jsem Prymula, kdo je víc?

27.10.2020 v 13:00 | Karma: 41,32

Roman Potoczný

Koronavirové paradoxy

1.9.2020 v 8:55 | Karma: 23,09

Roman Potoczný

Soumrak sociální demokracie?

6.7.2019 v 23:15 | Karma: 36,76