Velký učitel Gross

Kdo by neznal Návštěvníky. Já osobně jsem jako kluk hltal každý díl tohoto seriálu. Kromě všech těch na tehdejší dobu super triků a příběhu mne zaujala postava Velkého učitele. Přál jsem si, abych i já měl tak moudrého, avšak přitom zcela normálního učitele, jako měl hrdina Adam Bernau. A hle, konečně jsem se dočkal.

Na katedře trestního práva, kriminalistiky a forenzních disciplín soukromé vysoké školy v Karlových Varech začal totiž učit Stanislav Gross. Ano, ten Stanislav Gross, který se pílí a dřinou vypracoval ze strojvůdce na úspěšného, neposkvrněného a pravdomluvného politika, právníka a podnikatele.

Jaké štěstí mají karlovarští studenti, že mohou naslouchat tak moudrému, dynamickému a upřímnému muži. Kolik znalostí a teoretických i praktických rad jim do života může dát! S kolika zkušenostmi z vyšetřování korupce a machinací je může seznámit! Vždyť má ze svého života tolik příkladů s úspěšným chytáním lumpů, darebáků a mafiánů. Studenti se mohou též přiučit celé řadě věcí potřebných do běžného života, obzvláště jak si zajistit střechu nad hlavou a nějaké to kapesné na přilepšenou.

Ano, pane Grossi, jsem přesvědčen, že z vás bude další Velký učitel - Gross(er) Lehrer.

Autor: Robert Pospichal | sobota 24.11.2007 10:51 | karma článku: 21,85 | přečteno: 1230x