Úspory za poplatky u lékaře dle hejtmana Ratha

Kdyby pan Rath nebyl tak "úspěšným" politikem, jistě by byl vynikajícím bankéřem v Goldman Sachs nebo perfektním burzovním makléřem v Madoff Investment Securities. No posuďte sami, jak báječně umí spočítat efektivitu vynaložených investic.

Středočeský kraj byl jako první, kdo začal dle předvolebních slibů ČSSD za pacienty hradit ve svých nemocnicích poplatek za ošetření u lékaře ve výši 30 Kč. Mazaní právníci ČSSD pod dohledem odborníka pana Ratha vymysleli právně neprůstřelnou metodu, kdy se tak bude činit formou darovací smlouvy, kdy každý pacient podepíše s krajem smlouvu, ve které pacient přijímá od kraje dar ve výši 30 Kč.

 

Skutečně báječné, pane Rath, obzvláště v okamžiku, kdy kvůli úspoře 30 Kč jste schopen vynaložit náklady na správu a administrativu celé této procedury ve výši více jak 72 Kč. Však posuďte sami:

: náklady na 2 x papír A4 á 1,- Kč = 2,- Kč

: vypsání smlouvy v ordinaci se sestrou či lékařem, průměrné doba 2 minuty / smlouva, t.j. 0,03 hodiny / smlouva x 1 000,- Kč / hodina průměrná výše nákladů na provoz celé ordinace (odhad, ale domnívám se velmi reálný) = 30,- Kč

: administrativa darovací smlouvy na krajském úřadě, průměrná doba 5 minut / smlouva, tedy 0,08 hodiny / smlouva x 500,- Kč / hodina průměrná výše nákladů na provoz krajského úřadu (odhad, ale domnívám se velmi reálný) = 40,- Kč

Součet: 72,- Kč

A to jsem byl myslím v odhadech nákladů ještě velmi opatrný. Chybí poštovné, právní služby, náklady na archivaci smluv atd.

 

Pane vachmajstr Rath, vy jste teda hlava! S lidmi jako jste vy, se žádné ekonomické krize nebojím...

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Robert Pospichal | neděle 4.1.2009 14:05 | karma článku: 31,46 | přečteno: 1439x