Který píp píp píp tohle vymyslel?

Jak vypadají reformy veřejných financí současné vlády v praxi, se můžete přesvědčit na šíleném a zcela nelogickém případu výpočtu mateřské dovolené dle nových pravidel od roku 2011.

Vždy jsem se domníval, že je v zájmu dítěte, aby bylo s matkou co nejdéle a ta o něj pečovala. Rovněž v době, kdy dostat místo ve školce se dá přirovnat ke shánění západního auta za dob komunistů, je podle mne 4 letá mateřská dovolená dobrým řešením. Hlavní zásada, která by však vždy měla platit, je: „Ať už si matka zvolí mateřskou v jakékoliv délce, měla by mít nárok v součtu za celou dobu mateřské vždy na stejné peníze.“. To je přece spravedlivé a logické.

Vůbec tedy nechápu, proč stát tak hrozně od letoška znevýhodnil 4 letou mateřskou dovolenou. Matka pobírá prvních 9 měsíců 7 600,- Kč a pak 39 měsíců 3 600,- Kč, celkem tak za celou mateřskou dovolenou dostane 208 800,- Kč.

Pokud si však matka zvolí 3 letou mateřskou, bere celých 36 měsíců 7 600,- Kč, za celou mateřskou dostane 273 600 Kč. Na 4 leté mateřské tak matka dostane skoro o 65 00,- Kč, tedy o 25 % méně!!

Pokud mi někdo z vlády řekne jediný rozumný důvod, proč za úplně stejnou věc má někdo dostat o ¼ méně peněz, omluvím se mu. Dokud se tak ale nestane, je pro mne dotyčný politik a úředník, který tohle vymyslel, úplný debil.

Jestli si Nečasova vláda představuje provádět všechny reformy takovým nelogickým a hloupým způsobem, pak nás ochraňuj Bůh.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Robert Pospichal | středa 12.1.2011 12:08 | karma článku: 19,26 | přečteno: 1389x