Pane primátore, dobře... jen tak dál

Jako člověku žijcímu v Praze mi záleží na tom, aby veřejné finance nebyly rozkrádány v zájmu pár jedinců a z každé zakázky se nestával pouze výhodný kšeft. A jako členovi ODS mi záleží na tom, aby v jejím čele stáli lidé, kteří jsou schopní a ne všehoschopní.

Musím hluboce smeknout před panem primátorem Svobodou, který dokázal, že se nebojí vzepřít odporným hrám, které se jistě na pražském magistrátě dějí. Navíc si dokázal udržet pozici primátora. Velmi mě potěšila i podpora premiéra Nečase.

Zdá se, že někteří pochopili, že takto to dál opravdu nešlo. Ovšem aby ODS neztratila ještě posledních pár věrných voličů a navíc se vrátila tam, kde bývala, měl by přijít opravdový očistný proces. ODS je bohužel spojována s termíny jako kmotři, modrá mafie a podobně. Jsou v ní ale i lidé, jako například pan primátor Svoboda, kteří chtějí hrát čistě a podle jasných pravidel. A to, že se dohodl s Topkou mu opravdu nemůže mít nikdo za zlé. Vždyť přece Regionální rada se jednomyslně dohodla, že se s Topkou dohodne. A pokud pan primátor koalici vyjednal a vyjednal jí rychle, tak díky bohu za to. Myslím, že koalice Topky a ODSky je naprosto logická. A pokud se to někomu z ODS nelíbí? Tak patrně je to někdo, kdo měl jiné cíle, než je zodpovědné hospodaření. A možná si ani nepřál pana Svobodu v primátorském křesle.

Takže závěrem. Pane primátore, držím Vám palce a věřím, že pražský magistrát bude zodpovědný a ODS se vrátí i díky Vám na své místo.

Autor: Václav Posířil | pátek 25.11.2011 11:31 | karma článku: 17,41 | přečteno: 1029x