Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Příprava na teroristické útoky v Řecku.

Ustupování radikálním muslimům prostřednictvím politiky otevřených hranic - a vzdání se národní identity ve prospěch multikulturalismu - nemá zamýšlený účinek, spíše naopak.

Překlad článku Marii Polizoidou „Preparing for Terrorist Attacks in Greece" z 3. prosince 2017 pro českou verzi Gatestone Institute zpracovaný paní Helenou Kolínskou a mnou.

  • Bývalý řecký premiér Antonis Samaras řekl: Tito ilegální imigranti "přicházejí do Evropy hledat 'příležitosti', ale nepřijímají žádné povinnosti otevřené demokracie. Obvykle se zabývají všemi druhy pašování drog, obchodováním s lidmi a dokonce i džihádem. To nemůžeme tolerovat."
  • François Heisbourg, předseda Rady IISS v londýnském Mezinárodním institutu strategických studií, vysvětluje:"Džihádisté  jsou ideologové. Svět vidí jako bitvu mezi věřícími a nevěřícími, a proto se jejich plány týkají nás všech.“
  • Ustupování radikálním muslimům prostřednictvím politiky otevřených hranic - a vzdání se národní identity ve prospěch multikulturalismu - nemá zamýšlený účinek, spíše naopak. Imigrantům byl umožněn neomezený vstup, a spíše než k jejich integraci a liberalizaci vedoucí k přátelským vazbám s většinovými muslimskými zeměmi, to vedlo k jejich další a hlubší radikalizaci.

Na nedávné konferenci v Římě, kterou uspořádal think-tank Evropská síť pro myšlenky (EIN), bývalý řecký premiér a současný poslanec řeckého parlamentu Antonis Samaras prohlásil:

"Evropské demokracie ve Středomoří jsou ohroženy tím, že budou smeteny přívalovými vlnami nekontrolované imigrace. To nemůžeme dovolit. Naše společnosti to nevydrží.  Evropská unie to sama nemůže ustát… [Více než] milión 'cizinců' prošel v roce 2015 přes Řecko a skončil v různých zemích Evropské unie, zejména v severní a střední Evropě. Někteří z nich byli skuteční uprchlíci ze Sýrie a Iráku, většinou to však byli ilegální imigranti z jiných zemí světa. Dnes se odhaduje, že skuteční uprchlíci tvoří maximálně 20 % z celkového počtu imigrantů, kteří stále přicházejí. Zbytek jsou ilegální imigranti."

Tito ilegální imigranti, řekl, "přicházejí do Evropy hledat ´příležitosti', ale nepřijímají žádné povinnosti otevřené demokracie."

"Obvykle se zabývají všemi druhy pašování drog, obchodováním s lidmi a dokonce i džihádem. To nemůžeme tolerovat. Svoboda a otevřenost našich společností také vyžaduje odpovědnost a samozřejmě plné respektování našich zákonů. 'Vyžírkové' by mohli náš demokratický systém zničit."

Během měsíce září, kdy se konference konala, připluly na řecké ostrovy další 4 000 ilegálních imigrantů a uprchlíků, což zahltilo místní komunity, které nejsou dostatečně vybaveny na to, aby je přijímaly. Přesto je jejich administrativní přijímání jen jednou z obtíží, kterým řecké úřady čelí.

Stejně velkým, ne-li větším problémem je obava, že mezi těmito masami lidí, které proudí do země, mohou být teroristé vydávající se za žadatele o azyl. 

V září 2017 připluly na řecké ostrovy další 4 000 ilegálních imigrantů a uprchlíků, což zahltilo místní komunity, které nejsou dostatečně vybaveny na to, aby je přijímaly. Na snímku: Migranti se vyloďují na pláži na řeckém ostrově Kos poté, co v gumovém č

Podle zpráv z řeckého tisku mají řecké úřady důvodné podezření, že se to děje. Od začátku migrační krize v roce 2015, kdy se ukázalo, že teroristé vyškolení u ISIS pronikají do Evropy ze Sýrie, Iráku a odjinud, monitoruje řecká policie přibližně 80 provizorních mešit, které vyrostly jako houby po dešti v Aténách a jejich okolí. Kromě toho, že žádná z těchto modliteben není legální, tak jsou některé z nich dokonce přidružené k Muslimskému bratrstvu. První oficiální mešita v Aténách od konce osmanské nadvlády před 150 lety je ve výstavbě a očekává se, že bude otevřena až v nadcházejících měsících.

Tato infiltrace teroristů je nepochybně jedním z důvodů policejního cvičení, které proběhlo v říjnu v Aténách. Této akce nazvané "Tyfonas (Tajfun) II" se zúčastnily řecké speciální elitní jednotky a jednotky pořádkové policie, které nacvičovaly reakci na teroristické útoky v městských oblastech, například najetí vozidla do davu, střelbu, útoky nožem nebo pumové útoky.

Nicméně v rozhovoru s Hellenic Broadcasting Corporation (ERT) po teroristickém útoku ve Španělsku, kde bylo 17. srpna 2017 zabito 14 lidí a dalších 120 bylo zraněno, řecký ministr vnitra Nikos Toskas z koalice Radikální levice (Syriza) odmítl představu, že by se Řecko mohlo stát cílem ISIS. Řecko v rozhovoru označil za "pilíř stability v Evropě a ve Středomoří" a řekl, že terorismus může být poražen pouze zajištěním míru na Blízkém východě.

Toskas i jeho kolegové, členové řecké politické elity a inteligence, dělají ve vztahu k islámskému imperialismu stejnou chybu jako jejich evropské protějšky. Teroristické útoky napříč západní Evropou ukázaly, že ustupování radikálním muslimům prostřednictvím politiky otevřených hranic - a vzdání se národní identity ve prospěch multikulturalismu - nemá zamýšlený účinek, spíše naopak. Imigrantům byl umožněn neomezený vstup, a spíše než k jejich integraci a liberalizaci vedoucí k přátelským vazbám s většinovými muslimskými zeměmi, to vedlo k jejich další a hlubší radikalizaci.

Manos Karagiannis, profesor King's College v Londýně a Makedonské univerzity, v nedávném rozhovoru uvedl, že Řecko by se mělo vzdát iluzí, že ho jeho dobré vztahy s arabským světem ochrání před džihádistickými útoky. Řekl: "Neměli bychom se nechat ukolébat falešným pocitem bezpečí. Islámský stát si již nevybírá své cíle na základě zahraniční politiky té či oné země."

François Heisbourg, předseda Rady IISS v londýnském Mezinárodním institutu strategických studií, vysvětluje"Džihádisté  jsou ideologové. Svět vidí jako bitvu mezi věřícími a nevěřícími, a proto se jejich plány týkají nás všech.“

 

Maria Polizoidou je reportérka, novinářka a konzultantka pro mezinárodní a zahraniční záležitosti žijící v Řecku. Je absolventkou postgraduálního studijního oboru "Geopolitika a bezpečnostní otázky v islámském komplexu Turecka a Středního východu" na Aténské univerzitě.

 

Hudební epilog

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Libor Popovský | čtvrtek 8.2.2018 14:39 | karma článku: 32,85 | přečteno: 1307x
  • Další články autora

Libor Popovský

Šmelina se zelenou energií

Podtitul článku: "Růst ́zelených ́ zisků jde ruku v ruce s bezohledným omezováním svobody občanů." Článek J. B. Shurka "The Green Energy Profiteering Scam", který vyšel 20. října 2022, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

9.2.2023 v 11:02 | Karma: 29,47 | Přečteno: 606x | Diskuse| Společnost

Libor Popovský

Opakem tyranie není demokracie a světová vláda, ale svoboda a práva jednotlivce

Článek J. B. Shurka "The Antidote to Tyranny is Liberty, Not Democracy or International Government", který vyšel 31. července 2022, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

27.1.2023 v 17:31 | Karma: 20,93 | Přečteno: 430x | Diskuse| Společnost

Libor Popovský

Svoboda stojí za to, aby se za ni bojovalo

Článek J. B. Shurka "Liberty Is Worth the Fight", který vyšel 23. listopadu 2022, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

20.1.2023 v 7:04 | Karma: 13,99 | Přečteno: 208x | Diskuse| Společnost

Libor Popovský

Důvody, proč jsou výsledky letošních amerických prezidentských voleb velmi podezřelé

Článek Patricka Bashama "Reasons why the 2020 Presidential Election is Deeply Puzzling", který vyšel 27. listopadu 2020 v americkém on-line magazínu The Spectator, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou.

6.12.2020 v 13:34 | Karma: 38,53 | Přečteno: 1567x | Diskuse| Politika

Libor Popovský

Byly prezidentské volby v USA ukradeny?

Článek Soerena Kerna "Was the US Election Stolen?", který vyšel 17. listopadu 2020, přeložený mnou a paní Helenou Kolínskou. Dlouhý článek...

21.11.2020 v 9:16 | Karma: 33,41 | Přečteno: 1362x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Fica stále operují. Pojď sem, řekl mu útočník. Syn netuší, proč to otec udělal

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  20:11

Přímý přenos Útočník na slovenského premiéra Roberta Fica si k sobě politika nejdřív zavolal, než pětkrát...

Do mostu v Texasu narazilo plavidlo a poškodilo ho. Do vody uniká palivo

15. května 2024  20:07

Do mostu v Galvestonu v americkém státě Texas ve středu narazilo plavidlo a do okolních vod uniká...

Na Slovensku není mír a smír, polarizace pokračuje, říká novinářka

15. května 2024  20:03

Premium Slovenské vládní strany po atentátu na premiéra Roberta Fica slovně útočí na novináře. Přidávají se...

ANALÝZA: Rusko natahuje frontu do šířky. Putinova letní ofenziva začíná

15. května 2024

Premium Vytváření nárazníkové zóny u hranic, nebo pokus o útok na druhé největší ukrajinské město? Nenadálý...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 238
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1728x
Douglas Murray: „Pokud nemáte kontrolu nad svými hranicemi, nemáte smysluplné imigrační zákony a nemáte právo nepouštět lidi do vaší země, tak vlastně žádnou vlastní zemi nemáte."

Douglas Murray: „Ke konci života většiny dnešních obyvatel Evropa už nebude Evropou a její národy ztratí to jediné místo na světě, jež nazývaly svým domovem."

„Tam, kde začíná ideologie, končí zdravý rozum."