Zemský ráj to na pohled

Zpívá se to v naší hymně a prý tomu tak i bude. A to v následujícím roce, který už skoro bere za pomyslnou kliku u dveří. Nepotrvá dlouho a náš život se prý obrátí k lepšímu.

Jenom si to představte (http://domaci.eurozpravy.cz/politika/177650-porostou-duchody-minimalni-mzda-i-pojistne-velky-prehled-zmen-od-roku-2017/)!

Už od ledna se třeba zvýší minimální mzda a tato bude údajně činit celých 38,2 procenta mzdy průměrné. A naši nejchudší pracující mohou i nadále doufat ve zlepšení svých poměrů, protože to chce vláda vyhnat až na čtyřicet procent. Už za pár dní si tak prý každý vydělá minimálně 11.000 Kč měsíčně a 66 Kč na hodinu.

Zaměstnanci poskytovatelů zdravotnických služeb, tedy lékaři a zdravotnický personál, si polepší rovnou o celých 10 %.

Vzrostou rovněž důchody. A to nikoliv podle skoupého zákona, nýbrž nařízením vlády. Základní výměra důchodu vzroste o 110 Kč na celkových 2.550 Kč, procentní výměra o 2,2 %.

Otcové novorozených dětí dostanou nově možnost využít během šesti týdnů ode dne narození dítěte dávku otcovské poporodní péče, tedy 70 % vyměřovacího základu svého výdělku po dobu jednoho týdne, hrazenou z nemocenského pojištění.

Jednodušší to bude i s rodičovským příspěvkem. Celou jeho částku ve výši 220.000 Kč bude možné vyčerpat i rychleji než doposud, tedy i během pouhých tří let po 7.600 Kč měsíčně.

Druhé dítě v rodině bude o 200 Kč měsíčně více daňově zvýhodněno, třetí a každé další dítě potom o 300 Kč měsíčně.

Člověk si také bude moci odečíst větší část penzijního a životního pojištění od základu daně, namísto dnešních 12.000 Kč rovnou dvojnásobek. A zvýší se i limit osvobození plateb zaměstnavatele zaměstnanci ve formě příspěvku do penzijního připojištění, doplňkového penzijního spoření a životního pojištění od daně z příjmů fyzických osob z třiceti na padesát tisíc korun ročně.

A navrch si lidé polepší i v otázce zadlužování sebe samotných, protože bude přičiněním ministerstva financí zlepšeno postavení spotřebitele a kultivováno podnikatelské prostředí v této oblasti. Spotřebitelé budou více chráněni, omezí se možnosti klamání a zneužívání spotřebitelů a lichvářství. A také bude možné poskytnout úvěr ze stavebního spoření na financování bytových potřeb registrovaného partnera, takže homosexuální páry už nebudou v tomto ohledu diskriminovány.

Češi si polepší i díky tomu, že nebudou povolovány žádné nové automaty do restaurací a hospod a ty současné zmizí, jakmile doběhnou jejich současná povolení. A vyhrávat budou moci daleko více i u zahraničních provozovatelů hazardních her na internetu, kteří budou pod dozorem Celní správy.

Od 1. 3. 2017 sice začne platit povinná elektronická evidence tržeb i u podnikatelů provozujících maloobchod a velkoobchod, na druhou stranu však bude snazší přiznávat daně na formuláři, který bude mít namísto současných čtyř stránek jen strany dvě.

A od 31. května 2017 by se měl na zdraví obyvatelstva začít pozitivně podepisovat i takzvaný protikuřácký zákon, který má chránit zdraví nekuřáků a omezit dostupnost alkoholu dětem a mládeži.

 

Tak takto si v blížícím se novém roce polepšíme. Budeme si díky tomu žít daleko lépe. Minimálně do voleb, po nichž si zřejmě politici uvědomí, že na to stát nemá a je třeba to z lidí zase vyždímat zpátky.

Protože vláda, jež je na nás náhle tak hodná, nadělala jenom od roku 2010 na každého Čecha v průměru skoro 60.000 Kč státního dluhu, celkově 180.000 Kč (http://www.verejnydluh.cz/). V době, kdy se prý naší ekonomice daří přímo skvěle…

Autor: Viktor Pondělík | neděle 25.12.2016 13:34 | karma článku: 0 | přečteno: 55x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0