Zaplatí vláda všechno všem?

Už nějakou dobu se mluví o tom, že se blíží citelné zdražení elektřiny. A vše nasvědčuje tomu, že se tak i stane.

A byť pro lidi elektrický proud nepředstavuje obvykle tu nejvýznamnější položku v jejich rozpočtu, je toto zdražení nepříjemné. Protože se současně zdražuje pomalu všechno, na co jenom pomyslíme, a tak je každá koruna znát. Zejména v případě lidí, kterým naše vláda slouží tak skvěle, že je dohnala i do bezprostřední chudoby, jež je zvládnutelná vlastně jenom díky tomu, že byli a jsou současně naši lidé dotováni shůry na (státní) dluh, o jehož splácení se dnes raději nemluví.

Ale našinci by prý neměli strádat. A tak se chystá další způsob, jak se mohou vládní politici před volbami naposled zalíbit, a to aniž by si lidé uvědomili, že jde o popularitu zaplacenou z peněz nás všech. Tedy přesněji na dluh nás všech.

Podle ministra průmyslu a obchodu a dopravy Karla Havlíčka se už prý chystá pomoc těm, kteří budou rostoucími cenami elektřiny postiženi. Má se to vyřešit tak, že vláda přispěje 800.000 českých domácností na zvýšené ceny energií pomocí takzvaných energetických šeků. Nízkopříjmovým domácnostem se tak má od listopadu na státní náklady zaplatit asi polovina částky za zvýšené náklady.

Měly by prý na to stačit jen jakési „nízké miliardy“, tedy z pohledu vlády vlastně drobné. „Drobné“, které ale jako tradičně zaplatí občané tohoto státu. Vždyť přece nejde zase o tak moc peněz…

A hlavně že se voličům zalíbí ona (snad už jen nakrátko) největší vládní strana. Která si tu získá popularitu tím, že nemalá část českého národa bude nejen platit víc za elektřinu, ale ještě bude tuto dotovat té zbývající chudší části. V zájmu pana Babiše a spol.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Viktor Pondělík | neděle 3.10.2021 15:25 | karma článku: 0 | přečteno: 15x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0