Zakažte peníze

Ministři financí Evropské unie dospěli k názoru, že je třeba něco udělat v otázce boje proti terorismu. A v jejich hlavách se zrodil nápad. Že by to mohli teroristům natřít, kdyby se… zrušily evropské pětistovky.

Tedy bankovky v hodnotě 500 euro. Protože aniž jste to vy, prosťáčci, možná tušili, jsou tyto bankovky skvělým prostředkem, jímž lze podporovat terorismus. Jde totiž o bankovky s jednou z nejvyšších hodnot na světě, z nichž se jedna rovná bezmála třem našim „Masarykům“, a kdyby jich prý nebylo, zkomplikovalo by se financování terorismu.

A tak výše zmínění ministři vyzvali Evropskou centrální banku, aby omezení dostupnosti těchto bankovek zvážila a tím posléze snad i snížila nebezpečí, že se jimi budou platit velké částky spojené s terorismem (http://www.novinky.cz/ekonomika/394676-ministri-vyzvali-ecb-aby-zvazila-omezeni-bankovek-500-eur.html). Protože těchto bankovek je mnoho, 30 procent veškeré hotovosti v zemích eurozóny, a platit jimi velké transakce je přímo radost. Včetně těch ilegálních.

A tak padl návrh, o němž může definitivně rozhodnout jedině centrální banka. Ta jediná je oprávněna rozhodnout, zda se do tohoto boje pustí či nikoliv. Zda vše bude jako doposud nebo…

Nebo zda si teroristi budou muset začít platit ve dvoustovkách. Což pro ně bude méně pohodlné, protože takový kufr plný peněz bude větší a těžší. A pak…

Pak se třeba přijde na to, že i dvoustovkami lze teroristy vyplácet. A tudíž by se mohly odstranit z oběhu i tyto. A kufry peněz by se zase o něco zvětšily. Ale pořád by to šlo. A tak by se mohly zrušit i stovky, i padesátky, i dvacítky, i desítky, a nakonec bychom mohli zůstat jen na mincích.

A pak by mohl konečně ve světě zavládnout klid a mír. Protože pak by byli teroristé snadno odhalitelní.

Protože teroristou by byl ten, kdo nejvíc cinká.

Autor: Viktor Pondělík | pondělí 15.2.2016 18:00 | karma článku: 22,36 | přečteno: 622x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0