Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Vždyť jsou skoro dokonalí!

Kolik jenom je v té hrozné České republice remcalů! Těch, kdo nesdílejí slova takových dobrodějů, jako jsou paní Merkelová, pan Dienstbier a jim podobní, těch, kdo u nás nechtějí migranty!

Protože je prý u nás nechtějí živit a už vůbec se nechtějí obětovat jejich rozpínavosti, požadavkům a vesměs tak odlišným názorům... Kolik jenom u nás máme těch reptajících odmítačů migrace, kteří…

Kteří se mýlí. Protože to prý není tak, jak se tito domnívají. Situaci prý není vůbec záhodno vidět tak černě. Protože je realita vlastně daleko, předaleko lepší. Říká to tedy alespoň nedávno v Berlíně představený reprezentativní průzkum Institutu pro výzkum pracovního trhu (http://www.denik.cz/ze_sveta/vetsina-bezencu-prichazi-do-nemecka-kvuli-strachu-z-valky-20161115.html).

Jak prý tento výzkum provedený letos od června do října mezi 2.349 uprchlíky staršími osmnácti let přišlými do Německa od roku 2013 do konce ledna 2016 ukazuje…

 

Migranti prchající z vlasti zaplatili za cestu do Německa v průměru v přepočtu asi 190.000 korun. Přitom třeba 39 procent přišlo podle vlastního vyjádření kromě jiných důvodů i kvůli špatným životním podmínkám a 32 procent kvůli špatné hospodářské situaci v jejich vlasti.

73 procent běženců prý mělo doma práci. A byť jich v Německu pracuje jen 14 procent, chce tam prý v budoucnu pracovat 78 procent těchto běženců určitě a 15 procent pravděpodobně.

58 procent uprchlíků chodilo doma do školy deset a více let, jen 9 % naopak nikdy.

Přes 90 procent migrantů neumělo v době příchodu do Německa německy ani žblebtnout, ale po dvou letech už mluví podle svého názoru 18 procent běženců dobře nebo velmi dobře a 35 procent průměrně.

96 procent zmíněných migrantů chce v Německu demokratický systém, 92 procent uprchlíků má stejná práva pro muže a ženy za součást demokracie, ovšem zároveň 21 procent migrantů nemá problém s představou silného vůdce neberoucího ohledy na parlament a volby.

 

Máme-li zjištěné podle autorů onoho výzkumu shrnout, migranti přicházejí do Německa především kvůli strachu, vesměs neumí německy a většinou podporují demokracii. Takže to není taková tragédie, za jakou to kritici migrace vydávají. Protože ta výše uvedená čísla jsou vlastně skvělá.

 

Jenom pár maličkostí tak ještě zbývá dořešit.

 

Třeba jak vysvětlit kritikům migrace, že 32, respektive 39 procent oněch migrantů otevřeně uvedlo, že přišlo do Německa z důvodů ekonomických, a přitom zároveň mohlo zaplatit v průměru asi 190.000 Kč za cestu.

Nebo jak před německými domorodci obhájit těch 15 %, co v Německu budou móóóóóóóóžná jednou v dalekém budoucnu pracovat, a 7 %, co tam o práci ani neuvažují. O tom, naleznou-li „žádoucí“ práci ti, kdo pracovat chtějí, ani nemluvě.

Jak „dovzdělat“ těch devět procent negramotných, 33 procent „studujících“ méně než je obvyklá evropská povinná základní školní docházka, a nejednou vlastně i ty, kdo sice do školy chodili dost dlouho, jenže do jaké vlastně školy, že?

Co dělat s těmi 47 procenty migrantů, co se ani po dvou letech pobytu v Německu německy vůbec nedomluví, ale nejednou i s těmi, kdo sice mluví „průměrně“ nebo „dobře až velmi dobře“, ovšem to pouze podle vlastního názoru, jenž se může od názorů Němců diametrálně odlišovat.

Co dělat s těmi 4 procenty, co nechtějí v Německu demokracii, 8 procenty, jež neuznávají rovnoprávnost pohlaví, 21 procenty, jež jsou (ač to otevřeně nezaznělo) pro diktaturu.

A hlavně…

… co počít s těmi, kdo se sice jeví být skvělými, jenže…

… jenže prostě lhali. Protože zmíněný výzkum vyplývá z toho, co o sobě oni dotazovaní migranti sami řekli. A pochybuji, že mluvili zásadně pravdu a nic než pravdu. Protože nějaká ta lež je vždycky lepší, než riziko ztráty německých privilegií kvůli nelíbící se pravdě.

Autor: Viktor Pondělík | čtvrtek 17.11.2016 16:04 | karma článku: 13,69 | přečteno: 344x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

Jestli jsem poslední dobou něco neslyšel, pak to byly nějaké pozitivní zprávy. Skoro jako kdyby se všechno dobré ze světa vytratilo a zbylo jenom to špatné. A jako kdyby se navrch všechno smrsklo na pouhou ekonomiku.

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0 | Přečteno: 68x | Diskuse| Ekonomika

Viktor Pondělík

Skvělý nápad, páni europoslanci

O nás lidech se ví, že si ničíme své životní prostředí. I když se bez přírody neobejdeme, škodíme jí mnoha různými způsoby. A co na to politici?

11.6.2022 v 8:20 | Karma: 0 | Přečteno: 46x | Diskuse| Politika

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

Když člověk poslouchá řeči našich politiků, nejednou skutečně neví, zda se tomu má smát nebo spíš brečet.

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0 | Přečteno: 42x | Diskuse| Ekonomika

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

V uplynulých letech si svět zvyknul označovat nás Čechy za xenofobní smečku, neochotnou pomáhat nešťastným lidem. Stalo se to běžným tématem od chvíle, kdy začala předchozí migrační krize, a všichni víme, jak se tehdy věci měly.

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0 | Přečteno: 10x | Diskuse| Společnost

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

Snad jenom někdo úplně slepý a hluchý by dosud neregistroval, jak se naše země utěšeně (nebo neutěšeně?) zaplňuje běženci z Ukrajiny.

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0 | Přečteno: 8x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem byl přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  21:32

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

Manžela šéfky americké Sněmovny napadl kladivem. Kanaďan dostal třicet let

17. května 2024  21:06

Soud v Kalifornii vyměřil trest třiceti let odnětí svobody muži, který v roce 2022 vtrhl do domu...

Auto sjelo pod pražským Vyšehradem do Vltavy. Na místě zasahovali potápěči

17. května 2024  19:57,  aktualizováno  20:44

Hasiči a policie zasahovali na Podolském nábřeží, kde sjelo vozidlo do Vltavy. Podle pražských...

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...

  • Počet článků 1394
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1296x
Od chvíle, kdy jsem se narodil, uplynulo již plus mínus devět pětiletek. A mám-li se za těmito ohlédnout, pak o sobě mohu zmínit třeba to, že jsem strávil řádově dvě desetiletí ve školních škamnách, od mateřské po vysokou školu, abych poté většinu své profesní dráhy strávil tamtéž, jen na opačné straně barikády. Pomineme-li tedy závratnou kariéru, již jsem započal coby hotelový recepční a ukončil až na daleko významnějším postu topiče tamtéž. K mým koníčkům patří již od počátku milénia zejména mé každoroční anabáze do mojí milované druhé domoviny, Jihoafrické republiky, a pokud pak setrvávám na naší polokouli, nejraději píši a píši a píši, aby měli ti, kdo umí číst, co číst, pokud to chtějí číst.

Seznam rubrik