Vážně na hlavu postavené

Starosta německého Hardheimu ve spolkové zemi Bádensko-Württembersko si dal tu práci. Věda, že se v jeho řádově čtyřapůltisícové obci uhnízdila hned celá tisícovka uprchlíků, se jal těmto tak trochu pomáhat.

Přičemž se jim rozhodl pomoci podobně, jako před nedávnem jeho vyšší političtí „kolegové“. A jestliže ti se, jak je i z našich médií známo, rozhodli „pomáhat“ tak, že nechají do cizích jazyků přeložit německou ústavu (http://pondelik.blog.idnes.cz/c/478753/vskutku-dulezity-pocin.html) a tuto budou rozdávat uprchlíkům, aby věděli, jak se věci v Německu mají, rozhodl se pan starosta obdobně, jen na komunálnější úrovni.

Tedy nechal vytisknout letáky, v nichž exotické imigranty seznámil se základy slušného chování, tedy s tím, co a jak se v Německu má ve slušné společnosti dělat (http://www.denik.cz/ze_sveta/nemecka-obec-nabada-bezence-k-cistote-a-placeni-v-obchode-20151009.html).

Informoval přistěhovalce třeba o takových věcech, jako je pro našince normální splachování a udržování čistoty na veřejných toaletách a fakt, že se „potřeba“ vykonává právě na těchto a nikoliv na veřejných prostranstvích. Nebo o tom, že je běžné zboží v supermarketu nejprve zaplatit a až potom rozbalovat, že se po desáté hodině večerní dodržuje noční klid, že se neodhazují odpadky všude, kde si jeden zamane, existují dopravní předpisy a dokonce i ženy jsou plnohodnotní lidé.

A jak se říká, každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán.

Zatímco v případě kreatur, jež hodlají rozdávat imigrantům přeloženou německou ústavu, zůstalo ticho po pěšině, tento pan starosta s notně obdobným, ovšem daleko smysluplnějším počínáním narazil.

Nikoliv u imigrantů, jež dokonce oslovil „Milá cizinko, milý cizinče“ a poté je na úvod těchto instrukcí i politoval za vytrpěné, soucítil s nimi.

Narazil u vlastních lidí, tedy Němců. Přímo vyvolal pozdvižení, díky němuž prakticky neutichnul telefon a spadla obecní webová stránka. Kritici se do něj pustili, že to zavání rasismem, přiživuje to rasistické tendence a je to šikana. Oněch migrantů… koho jiného…

Jistě, od osob pronásledovaných stihomamem by bylo možno takovou reakci očekávat. Jenže zamyslí-li se nad tím člověk opravdu hlavou, musí dospět k přesně opačnému závěru. Že na rozdíl třeba od oněch překladatelů německé ústavy je pan starosta se svým počinem naopak skutečným bojovníkem proti rasismu a šikaně v oněch místech.

Protože uznejte sami – co vyvolá v tamní společnosti větší pnutí? Leták tohoto znění nebo veřejná prostranství, kde aby se člověk nepřetržitě koukal, kam šlape a raději nedýchal, a migranty soustavně vykrádané regály obchodu?

Odpovězte si sami…

A jsa „potrefeným husákem“, nedá mi to, abych si ještě i tak trošinku nepopíchnul. Když jsme my Češi považováni za ty věčně špatné, ba snad i nejhorší ze všech Evropanů. Za ty, kdo poškozují všechny kolem, od spoluevropanů až po nebohé migranty. Rád bych se zeptal, kde byla paní předsedkyně rady pro uprchlíky Bádenska-Württemberska Angelika von Loeper a další páně starostovi kritici, když i v tamním pohraničí visívaly v obchodech cedulky poučující našince slovy „Češi, nekraďte“? Ač se to mne osobně netýkalo, osobně se mě to dotýkalo, byl jsem tím nevinně ponížen a šikanován. A německým „humanistům“ to bylo fuk… Proč?

Autor: Viktor Pondělík | pátek 9.10.2015 18:36 | karma článku: 37,09 | přečteno: 1361x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0