V nejhorším se jich zbaví

Jak bylo oznámeno, vyslovila se v pátek 22. dubna Spolková rada pro zákaz držení dobytka na řetězu. Tedy přála by si, aby němečtí zemědělci neuvazovali celoročně krávy ve stájích, ale aby jim dopřáli svobodu.

Ovšem jak už tomu tak bývá, vzápětí se objevili kverulanti. Kterým tento nápad není po chuti, a to i navzdory tomu, že by byla na realizaci tohoto záměru poskytnuta rovnou dvanáctiletá přechodná doba. Aby si zemědělci zvykli a tak…

Bavorský svaz zemědělců nechce něco podobného připustit. Nechce, aby byly krávy puštěny ze řetězů na základě politického rozhodnutí. A hodlá se bránit. Protože trend k takovému „osvobození“ podle nich tak jako tak vede, vše směřuje k volným chovům a politické rozhodnutí by tak bylo v podstatě nadbytečné.

A navíc by malé farmy, kde jsou zvířata dosud uvázaná, nejspíše rovnou zkrachovaly, namísto aby investovaly do takových novot, a bylo by jenom ublíženo těm sedlákům, kteří už jsou starší, nemají dědice a museli by tak do předčasného důchodu, protože by už pro ně taková změna neměla smysl.

A tak ti Bavoráci, kteří tak dosud činí, nechtějí pustit krávy ze řetězu (http://ceskokrumlovsky.denik.cz/z-regionu/sousede-nechteji-kravy-pustit-z-retezu-20160424-loq6.html). Ač to jejich politici chtějí.

 

Prostě je tomu u těch Bavoráků vlastně úplně stejně, jako u nás s… migranty.

Vždyť i po nás přece velicí evropští vůdci, ty německé nevyjímaje, chtějí, abychom u nás dopřáli imigrantům volnost. A nedbají na to, že je to vlastně nesmysl. Že buď je u nás budeme snad i v nepřeneseném smyslu slova držet na řetězu, nebo se na to rovnou můžeme vykvajznout, protože cokoliv jiného snad ani nestojí za pokus, nebude fungovat. Protože dopřát našim kvótám volnost znamená honit je zanedlouho někde po celém štědřejším Německu.

 

Ovšem rozdíl mezi naší zemí a Bavorskem přece jenom je.

Bavoráci mohou kvůli své nespokojenosti v případě prosazení onoho vládního záměru své chovy krav jednoduše zrušit, vybít. Což ale u nás s přidělenými kvótami migrantů možné nebude.

Autor: Viktor Pondělík | úterý 17.5.2016 11:00 | karma článku: 23,53 | přečteno: 564x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0