Už se nám to blíží

Tak už je to zase tady. Čas pokročil a i ti, kdo dosud nepodlehli davovému šílenství, se často zbláznili a počali si počínat jako smyslů zbavení. Tedy horečně nakupovat. Protože už se to blíží.

Našinci se jako tradičně vrhli na nakupování, jemuž mnozí obětovali i poslední adventní víkend, a obchodníkům tudíž vzrostly tržby nejednou i o celé desítky procent a dokázaly vzrůst i v meziročním srovnání.
Lid náš vezdejší počal jako obvykle hromadit ve svých domácnostech nejen luxusní potraviny, ale také elektroniku, textilie, hračky, dekorace, potřeby pro stolování, drobné elektrospotřebiče, alkohol, poukazy na wellness a relaxační pobyty a masáže a předplatné do divadel, fitness a podobně. Kamenné obchody praskají ve švech a kapsu si mastí třeba i slevové portály.
A jak obchodníci očekávají, nebude tomu ani v nejbližších okamžicích a dnech jinak. Budeme i nadále nakupovat, nakupovat a zase nakupovat. Prostě proto, že už se nám to zase blíží. Už je to zase skoro tady.
Už jen pár desítek hodin naplněných například obdarováváním, kůstkami v krku, zkaženými žaludky, žlučníkovými záchvaty, zlobením nedočkavých natěšených dítek, občas i marným hledáním dobře ukrytých darů a jinými infarktovými chvilkami a rodinnou pohodou nás dělí od onoho rok co rok se opakujícího okamžiku.
Od okamžiku, kdy pohasnou svíčky na vánočních stromcích a spolu s nimi i prvotní nadšení v našich očích a světélko v duši.
Už jenom tři dny a bude to zase tady.

Zahájení dalšího údobí, v němž budou mnozí z nás ronit hořké slzy, vyběhávat splátkové kalendáře, chystat osobní bankroty, vítat doma exekutory, věšet se či skákat z oken pro neschopnost splácet všechny ty supervýhodné půjčky a kredity, díky nimž byly Vánoce vskutku šťastné a veselé. Chvíle, kdy nastanou veselé vánoční hody a štědré dny bankovním i nebankovním institucím, exekutorům, lichvářům,…Přejme jim je. Vždyť si to zaslouží(me).

Autor: Viktor Pondělík | pondělí 22.12.2014 11:28 | karma článku: 9,00 | přečteno: 998x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0