To bylo podlé!

Tak už nejenom Češi, respektive V-čtyřkaři jsou těmi podlými nekalými živly, ubližujícími nebohým migrantům, hledajícím zastání v pro ně exotické Evropské unii. Už se k těmto přidali i další. Fuj!

Jenom si představte, co se některým prchajícím nebožáčkům stalo! Utekli ze svých domovů před válkou, tyranií a strádáním, doufali v nový, šťastný život, a nakonec tohle! Poté, co si vytrpěli své v táborech v Turecku a Řecku dostali naději na normální život a…

… a vzápětí je o tuto připravili. Tentokrát Pobalťané.

Dostali nabídku přesídlit z bídných řeckých a tureckých poměrů do Litvy či Lotyšska, a protože jim bylo řečeno, že jde o bezpečné země, kde platí stejné zákony jako v ostatních zemích Evropské unie, Německo či Švédsko nevyjímaje, zaplesali. A nechali se tam přemístit.

Proč by také ne, že? Když je ony země i podle jejich vlastních slov byly ochotny chránit před hrozbami, jež jim doma nedaly normálně žít, když jim skýtaly bezpečí a byla možnost tam nalézt i lhostejno jakou práci (http://zahranicni.eurozpravy.cz/eu/170542-presidleni-uprchlici-si-stezuji-podvedli-nas-v-litve-jsme-dostali-moc-male-davky-chceme-do-nemecka/).

Jenže…

Dnes už tito migranti nejásají. Protože byli podvedeni. Čekali totiž, že v pobaltských zemích dostanou… stejné dávky jako v Německu. A najednou měli brát ne německých sedm stovek, ale jenom 200 eur na osobu. A uznejte sami, že azyl v Litvě, jež je takto diskriminuje, není akceptovatelný. A v Lotyšsku je to prý ještě horší, protože tam je navíc dokonce ukazují v televizi s odkrytými vlasy! Hrozná představa!

A tak už ze stovky migrantů, přesídlených nedávno do Litvy, minimálně dvě rodiny odešly do bohatších evropských zemí, a ze 45 migrantů přemístěných do Lotyšska více než polovina odešla do Německa. Jiní tam, jakmile zjistili, kolik budou na dávkách dostávat, požádali o přesunutí do Kanady.

A jedna migrantská rodina v Litvě už dokonce podala stížnost až k Organizaci spojených národů; protože přece není možné, aby v oné pobaltské zemi brala mnohem nižší dávky než v Německu! A totéž prý hodlají učinit i další nedávno přišlí migranti, kteří si budou u OSN s pomocí právníků stěžovat též. Kvůli přesídlení do Litvy.

Kde se na nich Evropané dopustili neskutečné podlosti. Poskytli těm, kdo prchají před bezprostředním ohrožením života… příliš malé sociální dávky. A to není fér! To je podlé! Protože uznejte sami, že vláčet se až do Evropy pro 200 eur měsíčně…

Autor: Viktor Pondělík | neděle 9.10.2016 13:12 | karma článku: 0 | přečteno: 58x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0