Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Tam už je to realitou

Byla jednou jedna země a v té žili prostincí lidé typu „bohové musejí být šílení“. Žili, jak žili, dokud se situace nepočala měnit ve prospěch připlouvajících nových obyvatel z opačného konce světa.

A ti onu zemi zvelebili, byť ne vždy zrovna líbivými metodami.

Země se dočkala postupného hospodářského rozkvětu, byť způsobem, který se „světu“ nelíbil. A evropským „humanistickým“ politikům by se zaručeně nelíbil ani dnes, nakolik je známe. Vlastně tam totiž platilo „každému podle jeho zásluh“. A copak bílí mohli za to, že to právě oni se o zmíněné zasloužili v oněch těžkých dobách jednoznačně nejvíce?

Autoři onoho svým způsobem zázraku se prostě na rozdíl od dnešních orgánů Evropské unie nechtěli automaticky dělit s kdekým o to, co si sami vydobyli. Říkalo se tomu apartheid. Režim, který padl před více než dvěma desítkami let.

A jak jsem právě řekl, padl. A spolu s ním „padli“ i mnozí z těch, kdo z něj zákonitě profitovali. Kdo užívali blah, jež sami vybudovali nebo zdědili po svých vlastních předcích.

Dnes už má ona země, Jižní Afrika, úplně jiné vládce, než byli ti zmínění. Ti, kteří, etnicky vzato, dnes tvoří ani ne desetinu tamní populace a jejichž podíl na počtu všech obyvatel klesá a klesá. Kvůli jejich nižší porodnosti a také emigraci, stejně jako kvůli nelegálním imigrantům z okolních zemí, jichž je tam už několik milionů.

Ona země je dosud stabilně jednou z nejvyspělejších zemí Afriky, má obchod, služby, průmysl i zemědělství. Ale má i svá neblahá specifika.

Mezi něž patří třeba i to, že jsou tam leckde od pádu apartheidu denně vražděni příslušníci bílé menšiny. Nebo to, že jsou tam tito „pozitivně diskriminováni“, aby se i černí prosadili v soukromém sektoru a vzdělání. Kvůli vzrůstající zločinnosti se tam bílí stahují do bezpečnějších čtvrtí a střežených zón, vraždy bílých farmářů byly a jsou velkým problémem, situaci komplikuje velké množství držených střelných zbraní. Země je tak na vedoucích příčkách světových žebříčků i v oblasti znásilnění, vražd a přepadení.

Od pádu apartheidu ze země prý především kvůli kriminalitě odešly asi dva miliony bělochů, hlavně do Austrálie, Velké Británie a Irska. Ač by se tam teoreticky neměli mít špatně, protože zemi chybí kvůli emigraci takových kvalifikovaná pracovní síla, odešli. Další takoví se tam dodnes drží a dá se říci, že se nemají špatně. Ovšem další…

Další, ti, jimž a jejichž předkům země vděčí značnou měrou za vše, čeho dosáhla, nejednou také padli až na samé dno, jsa „pozitivně diskriminováni“. Nemohu posoudit, nakolik vlastní zásluhou a nakolik vinou okolností a panujících poměrů, ale stalo se.

A takoví pak mají štěstí v neštěstí, pokud se jim dostává někde ve squatterských táborech pomoci od křesťanů, shánějících po všech čertech potraviny, oblečení, přikrývky, postele, ložní prádlo a v podstatě jakýkoliv nábytek a – dá-li bůh – i peníze na nákup věcí nezbytných k přežití. Především však jídlo a deky. Jsou odkázáni na pomoc od dobrodinců, jimž za jejich dary nelze nabídnout nic než imaginární Hospodinovu odměnu za dobré skutky a požehnání jejich duši.

I to je jedna z tváří země, již miluji, kde mne mají rádi, byť mi tam černí kriminálníci už také jednou rozbili hlavu. Mně je tam coby zajištěnému cizinci vcelku přáno. Jiným, místním, nejednou nikoliv.

A myslím, že bychom to měli vědět a neztrácet to ve vlastním zájmu ze zřetele. Měli bychom si to připomínat. Protože tam „našinci“ vybudovali civilizovaný svět. Pak přišli jiní a vzali jim ho. Některým zčásti, některým zcela.

A k nám do Evropy jsou dnes „integrováni“ či doslova vnucováni exotičtí migranti. Také tak odlišní od nás a našich předků, těch, kdo vybudovali to, co tu dnes máme. A kdo ví, jak to skončí, nezastaví-li se to, dokud je čas…

A vy byste snad chtěli skončit jako tito od nás se takřka neodlišující lidé na opačné straně zeměkoule? Vy byste chtěli, aby i takhle dopadli ti, díky nimž jsme vcelku bohatou a civilizovanou částí světa? Jen aby měli Evropská komise, paní Merkelová a spol. radost?

I tihle přece kdysi byli lidmi, kteří byli ve své vlasti doma!

0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14

 

Autor: Viktor Pondělík | pondělí 13.6.2016 11:00 | karma článku: 28,37 | přečteno: 901x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

Jestli jsem poslední dobou něco neslyšel, pak to byly nějaké pozitivní zprávy. Skoro jako kdyby se všechno dobré ze světa vytratilo a zbylo jenom to špatné. A jako kdyby se navrch všechno smrsklo na pouhou ekonomiku.

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0 | Přečteno: 68x | Diskuse| Ekonomika

Viktor Pondělík

Skvělý nápad, páni europoslanci

O nás lidech se ví, že si ničíme své životní prostředí. I když se bez přírody neobejdeme, škodíme jí mnoha různými způsoby. A co na to politici?

11.6.2022 v 8:20 | Karma: 0 | Přečteno: 46x | Diskuse| Politika

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

Když člověk poslouchá řeči našich politiků, nejednou skutečně neví, zda se tomu má smát nebo spíš brečet.

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0 | Přečteno: 42x | Diskuse| Ekonomika

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

V uplynulých letech si svět zvyknul označovat nás Čechy za xenofobní smečku, neochotnou pomáhat nešťastným lidem. Stalo se to běžným tématem od chvíle, kdy začala předchozí migrační krize, a všichni víme, jak se tehdy věci měly.

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0 | Přečteno: 10x | Diskuse| Společnost

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

Snad jenom někdo úplně slepý a hluchý by dosud neregistroval, jak se naše země utěšeně (nebo neutěšeně?) zaplňuje běženci z Ukrajiny.

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0 | Přečteno: 8x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Pomalý návrat žen do práce po dětech? Je čas více zapojit otce, říkají experti

16. června 2024  20:20

Česko patří mezi země s nejpomalejším návratem rodičů po rodičovské do práce v celé Evropské unii....

Dělníci se zasekli v tubusu elektrárny. Ven je dostali až hasiči

16. června 2024  20:12

Hasiči v neděli několik hodin zachraňovali čtyři dělníky z převráceného vozíku v tubusu...

Rusku může globální oteplení pomoci, proto šíří klimatické lži, říká sociolog

16. června 2024

Premium Globální oteplování není. Za klimatickou krizi nemůže člověk, ale mimozemšťané. Jde o světové a...

VIDEO: Policisté šokovali Brity, autem úmyslně srazili krávu. Řešil to i ministr

16. června 2024  19:11

Britskou veřejnost šokovaly záznamy z páteční noci, kdy policisté na předměstí Londýna naháněli...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 1394
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1273x
Od chvíle, kdy jsem se narodil, uplynulo již plus mínus devět pětiletek. A mám-li se za těmito ohlédnout, pak o sobě mohu zmínit třeba to, že jsem strávil řádově dvě desetiletí ve školních škamnách, od mateřské po vysokou školu, abych poté většinu své profesní dráhy strávil tamtéž, jen na opačné straně barikády. Pomineme-li tedy závratnou kariéru, již jsem započal coby hotelový recepční a ukončil až na daleko významnějším postu topiče tamtéž. K mým koníčkům patří již od počátku milénia zejména mé každoroční anabáze do mojí milované druhé domoviny, Jihoafrické republiky, a pokud pak setrvávám na naší polokouli, nejraději píši a píši a píši, aby měli ti, kdo umí číst, co číst, pokud to chtějí číst.

Seznam rubrik