Šprochy 6.

Bez vzdělání, jak je známo, si nelze vůbec představit naši budoucnost. Vzdělání je nezbytné, má-li být v Evropě dosahováno pokroku. A protože Evropská unie o svůj rozvoj stojí, bude i nadále vzdělanost podporovat.

Co se týká školství českého, bude mu v zájmu zachování sítě zvláštních škol nejen vyčleněno dostatečné množství prostředků pro zachování těchto „vzdělávacích“ institucí, ale bude schválen i reciproční mechanismus, spočívající v tom, že za každé mentálně či jinak zaostávající dítě přeřazené na běžnou základní školu bude jedno dítě mimořádně talentované přeřazeno na zvláštní školu. Čímž bude dosaženo toho, že už po pár letech školní docházky budou nadané děti na stejné úrovni jako ty mentálně zaostalé, bude dosaženo rovnosti ve vzdělání. A o to přece jde.

 

Protože se již nějakou dobu šušká, že se vzhledem k rozsahu inkluze nebude školským a poradenským zařízením dostávat odborníků na práci s dětmi se specifickými potřebami, byl odhlasován záměr zaměstnat coby učitele, asistenty, vychovatele a psychology i osoby s nízkým IQ, neznalé čtení a psaní, případně zcela „sociálně vyloučené“. Protože kdo jiný porozumí inkludovaným dětem lépe, než právě tito, že?

 

V zájmu boje proti nerovnému přístupu ke vzdělání bude rovněž zčásti zavedeno školné, toto však bude ryze na dobrovolné bázi. Školné budou nově platit pouze ti žáci, kteří chtějí mít k dispozici učebnice a jiné výukové materiály. Kdo se bez tohoto nadstandardu obejde, bude mít vzdělání i nadále zdarma.

 

Z vyučování bude rozhodnutím EU vypuštěn dějepis. Což je nezbytné pro další rozvoj spolupráce mezi evropskými státy. Díky vyloučení dějepisu z osnov bude spíše zapomenuto to, co si jednotlivé národy kdy udělaly, zapomene se, co v minulosti přinesly migrační vlny, a pak už se bude spolupracovat a integrovat jedna báseň.

 

V zájmu zachování rovných příležitostí pak budou všichni povinně absolvovat i vysokou školu. A aby tyto školy odpovídaly potřebám trhu, budou se na nich studovat předměty, jež budou díky pokroku ve školské sféře nedostatkové. Vzniknou tak univerzity orientované na studium čtení, psaní či malé násobilky, s možností postgraduálního studia vyjmenovaných slov či násobilky velké. Čímž by mělo být dosaženo toho, že bude mít Evropa dostatek lidí schopných podepisovat své smlouvy o supervýhodných půjčkách, jež mají rozhýbat stagnující ekonomiku a zvýšit žádoucí inflaci.

Autor: Viktor Pondělík | středa 13.7.2016 11:00 | karma článku: 0 | přečteno: 14x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0