Šprochy 10.

A když už jsme včera skončili tématem kriminálním, věnujme se tomuto i dnes. Protože i zločinnost je v Evropské unii ožehavým tématem, jímž se nelze nezaobírat. A i v tomto ohledu se EU hodlá angažovat.

Z pohledu politiků je pochopitelně nejdůležitějším boj proti praní špinavých peněz. S nímž chce Evropská unie rázně skoncovat. Na schválení tak již čeká koncepce, podle níž by měli občané zemí EU platit tak vysoké daně, aby jim prostě žádné peníze – ty špinavé nevyjímaje – nezbyly.

 

Což by v případě České republiky mělo i tu výhodu, že by se z takových daní snadno zaplatil třeba stamilionový dluh sociální demokracie právníku Altnerovi. Což je vlastně naprosto logické – protože to byli čeští lidé, kdo si sociální demokraty do čela státu zvolili, byli to čeští lidé, kteří od sociálně-demokratické vlády ochotně brali zvyšované důchody, platy státních zaměstnanců a jiné dávky, a tak je nasnadě, že to teď svým sociálním demokratům musí patřičně vrátit.

 

Dále se Evropská unie vrhla i na řešení korupce. Připravila již několik variant toho, jak má být tento nešvar potlačován, a nyní již o té nejvhodnější metodě rozhodující eurounijní politici čekají jenom na to, až bude dokončeno připomínkové řízení a bude jasné, za schválení kterého z těchto řešení jim nabídnou zkorumpované osoby nejvyšší úplatek.

 

Co se týká boje proti terorismu a jiným šíleným střelcům, rozhodla Evropská unie, že bude mít každá škola zavřené nezničitelné dveře, aby se žádný útočník nedostal dovnitř. Přičemž budou mít zároveň i otevřené nebo snadno zničitelné dveře, jimiž by bylo možno uprchnout v případě, že by byl útočník z řad lidí uvnitř. Všechny třídy budou uzamykatelné, aby se v nich dalo zabarikádovat, ale současně neuzamknutelné, aby tam žádná oběť nemohla uvíznout zamčena s agresorem. Ve školách se nebude smět pohybovat nikdo ozbrojený, zároveň však v zájmu zajištění bezpečnosti bude mít každý zaměstnanec každé školy střelnou zbraň vždy u sebe, aby mohl proti případnému útočníkovi zakročit.

 

Aby se urychlil boj proti zločinu, bude Evropskou unií pomoženo i přetížené justici. V dohledné době má být vyhlášeno výběrové řízení na zloděje a vandaly, kteří by měli krást a ničit soudní spisy a důkazy, aby toho soudci posléze neměli tolik.

 

A nakonec je tu nejradikálnější ze zamýšlených kroků Evropské unie, k němuž se politici ale dosud neodvážili přistoupit, nakolik je tento do lidských práv zasahující. Uvažuje se dokonce i o tom, že by ti nejhorší recidivisté měli být trestáni dokonce tím, že by měli být namísto věznění s all inclusive propouštěni na svobodu. Je ovšem otázkou, zda by to nebylo bráno jako jejich protiprávní týrání…

Autor: Viktor Pondělík | neděle 17.7.2016 11:00 | karma článku: 0 | přečteno: 14x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0