Škatule, hejbejte se

Tak konečně začali Francouzi řešit onen nechvalně proslulý problém známý Džungle u Calais. Tedy začali bořit ono ghetto, v němž se jim usídlily davy nevítaných migrantů a kde to bylo, jak se říká hezky česky, už dlouho o hubu.

Konečně se má tato ostuda stát minulostí. Jak bylo naplánováno, má tento tábor zmizet z povrchu zemského. A jeho dosavadní obyvatelé? Ti pochopitelně nikoliv.

Ti by měli být přemístěni jinam.

A také se přemístili. Ovšem zjevně ne až tak docela tak, jak to zřejmě bylo zamýšleno. Podle posledních informací totiž bylo z až deseti tisíc tamních migrantů, pokoušejících se stůj co stůj dostat do Velké Británie, evakuováno téměř 5.600 lidí; ovšem další tři tisíce se prostě rozprchly po okolí. A nejen po nejbližším okolí.

Mnozí z nich už prý nalezli nový „domov“ i v samotném hlavním městě Francie (http://www.denik.cz/ze_sveta/mnozi-migranti-z-dzungle-u-calais-se-premistili-do-parize-20161028.html). A nikoliv v teprve plánovaných dvou pařížských centrech pro migranty, kam by se jich ale neměla vejít ani jediná tisícovka. Prostě namísto tábořiště u Calais od začátku týdne nově stanují v Paříži poblíž živých bulvárů a kanálu v severovýchodní části této metropole. Přestěhovali se k sobě podobným, kteří tam takto sídlí již delší čas. A dnes tam tak mají již 700 až 750 migranty obydlených stanů s dvěma až dvěma a půl tisíci obyvatel.

A tudíž Paříž opět o něco více zmultikulturněla. O možná až tisícovku hlavně Súdánců z Calais. O něž by se prý měla postarat francouzská vláda. Ovšem to je vedlejší. Hlavní je, že ostuda jménem Džungle mizí. A prý už záhy zmizí. A bude po problémech.

Přestane přepadávání aut, konflikty se strážci pořádku, strach místního obyvatelstva,… Ti nově stanující v Paříži se totiž určitě budou chovat lépe…

Nebo vy o tom snad pochybujete?

Autor: Viktor Pondělík | sobota 29.10.2016 14:20 | karma článku: 11,97 | přečteno: 504x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0