Raději se už rozloučím

Je tomu už nějaký ten pátek a pochopitelně i další den v týdnu, co nám, široké veřejnosti (osoby útlé v pase pochopitelně nevyjímaje), předestřely učené hlavy svůj objev. Objev potvrzující Leninova slova o tom, že všechno souvisí se vším.A když souvisí všechno se vším, pak souvisí podle těchto třeba i infarkt a ehm…

Když prý má muž (mé milé dámy, nezlobte se na mě, ale skutečně navzdory emancipaci jenom a pouze muž) problémy s erekcí, nemusí to nutně znamenat jen problémy v posteli, potažmo v manželském či mileneckém vztahu, jenž s touto tu více a tu méně souvisí. Může to být nejen varovným signálem, že se blíží rozchod, ale též varováním, že je na cestě dejme tomu i infarkt.
Protože infarkt a erekce mají jedno společné. Nikoliv ústrojí, nikoliv lokalizaci na těle. Mají společné to, že obojí souvisí nezbytně s krevním oběhem a tudíž i se zdravím oběhového aparátu, cév. A je-li problémy této soustavy postiženo jedno, nemůže být nepostiženo i to druhé.
Nezáleží na tom, nakolik je člověk horko- či naopak chladnokrevný, nezáleží ani na tom, má-li člověk „modrou krev“. Záleží na tom, nakolik jsou zdravé a propustné cévy, jimiž tělní tekutina na čtyři cirkuluje. A když je toto tělesné potrubí zanášeno krevní sraženinou či cholesterolem, když jsou žíly zaníceny, je na problémy zaděláno.
Jako leckde jinde to odnesou nejprve ty nejmenší. V tomto případě míním cévy. Začnou trpět aterosklerózou a krev, jež tu namísto čilého proudění spíše stojí, je na vině toho, že nestojí. Čehož si všimne každý, kdo není slepý. Postižený stejně jako ta, jež s ním obcuje.
Ovšem na rozdíl od lidského života to neodnášejí jen ty cévy malé. Trpí i ty velké, srdeční tepny nevyjímaje. A tak dospěli naši učenci k tomu, že jsou poruchy erekce prvním varovným signálem, že se blíží infarkt. Protože po malých cévkách jednoho dne doslouží i ty velké.
Jak vědátoři během studií prováděných na nemocničních pacientech zjistili, měli prý tři ze čtyř těch po prodělaném infarktu hospitalizovaných na jednotkách intenzivní péče v posledním půlroce před tímto problémy s erekcí a každý čtvrtý z nich prý dokonce tento ani netento.
A proto bychom prý neměli být udiveni, budeme-li v případě problémů se srdcem tázáni i na svou mužnou sílu. Ani bychom si případně neměli dělat plané naděje, vyzvídá-li podrobnosti o této nějaká mladá sličná doktorka. Protože tato nejspíše nemá postranní úmysly. Jde jí jen o to jedno. O naše srdce. A to i tehdy, kdy nemáme pocit, že by nám srdce spadlo do kalhot.
Protože čím méně „se můžeme přetrhnout“ tam dole, tím více možná hrozí „trhání“ tam nahoře. Tedy protržení srdečního svalu.
Ouvej!
A proto mi nyní dovolte, abych se s vámi rozloučil. Protože mi sice na umření rozhodně není, jenže… Podle výše uvedeného se obávám, že mne skolí infarkt možná už každou chvíli…

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Viktor Pondělík | sobota 6.9.2014 8:00 | karma článku: 7,24 | přečteno: 359x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0