Raději neriskujte

Internet mi přinesl jedno varování, o němž jsem zřejmě jako i vy doposud neměl ani tušení. Protože když to donedávna nevěděli ani vědci, jak by to mohl vědět kdejaký prosťáček, že?

Zkrátka si prý máme dávat pozor nejen na plasty, ale třeba i na bílé zubní výplně, účtenky a bankovky (http://www.denik.cz/z_domova/pozor-na-bankovky-a-uctenky-obsahuji-nebezpecnou-latku-20170519.html).

Protože v tom všem i v mnohém dalším je látka zvaná bisfenol. Původně používaný a pro reprodukci savců včetně člověka prokazatelně škodlivý bisfenol A byl sice nahrazen bisfenolem S, jenže podle vědců z Plzně a Prahy škodí i tento, původně považovaný za bezpečný.

Jak prý zmínění vědci prokázali na prasečích vajíčkách, dokáže tato i Bisfenol S poškodit natolik, že už nejsou schopna oplození. A protože mají prasečí vajíčka mnoho stejných vlastností jako ta lidská… může prý Bisfenol S způsobovat i u lidí selhávání přirozeného početí nebo v „lepším případě“ vyvolat genetická onemocnění. A ani na to té látky nemusí být moc.

Přitom je ale bisfenol skoro všude kolem nás a je téměř nemožné se mu vyhnout. A dostane se do nás klidně i skrz kůži. A není pravděpodobné, že bychom se v blízké budoucnosti dočkali nějaké nové hmoty, která by nás ho zbavila, která by ho nahradila.

A tak jsme prý zkrátka v nebezpečí, jemuž nedokážeme čelit.

Ovšem já ruce do klína skládat nehodlám. A jsem připraven se obětovat pro vaše zdraví, pro vaši plodnost.

Abyste měli zdravé děti, respektive abyste vůbec měli nějaké děti, jsem připraven si to odnést za vás.

A proto neotálejte!

Běžte na poštu, do banky či záložny, rozpárejte slamníky a zbavte se toho odporného škodlivého zla. Pošlete mi raději všechny své tento prevít obsahující… bankovky. Přece se jimi nepřipravíte o potenci, že?

Vajíčko

 

Autor: Viktor Pondělík | sobota 20.5.2017 20:55 | karma článku: 0 | přečteno: 46x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0