Protože jsme nekývali na kvóty…

Možná jste to v médiích zaznamenali, možná ne. Ale stalo se. A jako na potvoru právě na Štědrý den. Tady u nás, v Českých Budějovicích, pár kilometrů od mého bydliště, v místech, jimiž projíždím každý pracovní den.

Bouchlo to krátce po poledni (http://ceskobudejovicky.denik.cz/zpravy_region/tragedie-uzavrela-lidickou-ulici-vybuch-vysetruje-policie-20151225.html). A do vzduchu vyletěl dokonce celý rodinný dům na Lidické třídě. A začal „cvrkot“.

Sjely se tam všechny složky Integrovaného záchranného systému. Hasiči se činili až do večerních hodin a poté až do rána dohašovali skrytá ohniska, práci tu měli pracovníci plynárenské pohotovostní služby i statik, policisté uzavřeli přilehlou komunikaci a odkláněli dopravu a obyvatelé sousedních domů byli z důvodu bezpečnosti vyzváni k dočasnému opuštění svých domovů.

A od chvíle uhašení událost vyšetřuje kriminálka, jež zatím nechce zveřejňovat částečné či nepotvrzené verze vyšetřování a definitivní zprávu zveřejní zřejmě až příští týden. A tak se zatím jenom předpokládá, že šlo o výbuch, který nastal v garáži onoho domu, možná při práci s hořlavým materiálem.

Pozůstalým po třech obětech, obyvatelích onoho domu, byla poskytnuta psychologická pomoc.

A o den později, 25. prosince po 17. hodině, byl odklon městské hromadné dopravy ukončen.

Možná z toho měli někteří z místních obyvatel poněkud divný pocit, ale život jde dál. A tak jsme oslavili Vánoce tak, jak se tu Vánoce slavívají.

A to… vlastně jenom a pouze díky naší imigrační politice.

Protože kdybychom podlehli vůli našich západních sousedů, kdybychom tupě kývali na jejich požadavky stran imigračních kvót, bylo by všechno jinak. Měli bychom tu „Francii“ či „Belgii“. Ulice plné ozbrojenců, policejní manévry, paniku, ba možná i vyjímečný stav se zákazem vycházení. Hledali by se teroristi, neodhalení bojovníci Islámského státu, pídili bychom se po extremistech u nás i v okolních zemích,…

Ale vzepřeli jsme se. A díky tomu jsme měli až na pár bezprostředně postižených lidí šťastné a veselé.

A ať si ti tam na západě, ti, kdo se otevřeli kdekomu, klidně puknou vzteky!

 

Autor: Viktor Pondělík | sobota 26.12.2015 10:59 | karma článku: 31,90 | přečteno: 1473x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0