Proč jim přidávat?

Tak jsem byl na internetu upozorněn na něco, co mi vlastně až doposud unikalo. Protože se mne to tak jaksi vůbec netýkalo. Byl jsem obeznámen s tím, že prý jsou našinci, kterým už po léta nebylo přilepšeno.

Zatímco naše současná vláda zvyšuje mzdy a jiné odměny kdekomu, odměny volebním komisařům prý stagnují už osm let (https://www.novinky.cz/domaci/406759-odmeny-volebnim-komisarum-se-nezvysily-uz-osm-let.html). Už osm let si nepolepšili ti, kdo sčítají hlasy lidu, aby se posléze vědělo, kdo se ocitne u korýtek či koryt.

Řadový člen volební komise si tak prý za dva dny přijde na 1.300 korun, zapisovatel na 1.500 a předseda na 1.600 korun. Tam, kde se konají volby dvojí, si členové komisí přilepšují o 400 korun, dojde-li na druhé kolo senátních voleb, pak i na dalších 200 korun.

A ani letos prý ministerstvo vnitra neuvažuje o tom, že by si zmínění lidé nějak polepšili. I tak je prý o tuto brigádičku zájem dostatečný, do volebních komisí se hrnou zástupci politických stran, studenti a senioři, jichž je dost a dost.

A tak se prý možná odměny těchto lidí navýší, ale až po přijetí nového volebního kodexu, jenž by sjednotil právní úpravu všech druhů voleb a podle něhož by odměny za každé dva dny voleb mohly být sjednoceny. A to v případě sjednocených voleb do zastupitelstva městské části nebo městského obvodu a zastupitelstva statutárního města nebo Prahy, což jsou prý nesrovnatelně náročnější činnosti než práce komisí při komunálních volbách v obcích nebo městech, která nejsou územně členěna.

Ale fakt zůstává faktem. Lidé sedící ve volebních komisích si prý už po léta ani o korunu nepolepšili. Což je vzhledem k činnosti naší vlády…

… vlastně naprosto logické. Protože v tržní společnosti by mělo platit, že je každý odměňován podle výsledků své práce.

A když člověk vidí naše politiky… Co by ti lidé ve volebních komisích vlastně nechtěli? Když nám po jejich sčítání vládne to, co nám vládne…

Autor: Viktor Pondělík | neděle 26.6.2016 11:00 | karma článku: 0 | přečteno: 28x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0