Přispějte na… víte koho?

Máme tu nový rok, což kromě mnoha jiných událostí znamená i konání v pořadí již sedmnáctého ročníku Tříkrálové sbírky pořádané Charitou ČR.

Již posedmnácté budou koledníci převlečení za Kašpara, Melichara a Baltazara procházet v první polovině ledna našimi ulicemi, zpívat, přát lidem šťastný nový rok a… vybírat příspěvky do zapečetěných pokladniček (http://www.denik.cz/z_domova/trikralova-sbirka-uz-posedmnacte-pomuze-lidem-v-tezke-situaci-20161229.html).

Loni se díky zapojení řádově 50.000 dobrovolníků podařilo vybrat údajně dosud nejvyšší částku, skoro 98 milionů korun. Pro lidi, kteří se ocitli v těžké situaci a kteří si sami nedokážou pomoci. Kteří strádají kvůli stáří, nemoci, handicapu či sociální situaci a nejsou schopni bez cizí pomoci ze svých problémů vybřednout.

Někde se v této souvislosti můžeme těšit třeba na tradiční průvod se třemi králi na velbloudech, někam přijedou tři králové na koních, budou tu průvody, koncerty, z nichž jeden bude přenášet živě i Česká televize,…

Budeme se prý také moci podívat na reportáže připomínající osudy klientů, kterým vybrané peníze v minulosti pomohly či dosud pomáhají. Pochopitelně jen osudy některých klientů, jak jinak. Protože na mnohé se nedostane z kapacitních důvodů… a na některé zřejmě i z důvodu jiného.

Máte, totiž máme, z křesťanské lásky přispívat na potřebné. Buď do kasiček koledníků, nebo kdykoliv během roku na účet Tříkrálové sbírky. Nebo můžeme poslat dárcovskou SMS. Pět procent takto získaných peněz padne na organizaci této sbírky a zbytek…

Víte, kdo dostane zbytek?

Nevím jak letos, ale…

Aniž bych tím chtěl ohrozit projekty pro naše nebožáky, kteří tu pomoc skutečně potřebují, musím to zmínit.

Že loni šly peníze Charity ČR i na… integraci migrantů do naší společnosti, v našich obcích.

Charitě ČR prý totiž loni nestačily státní peníze, kvůli čemuž už nehodlá v oné práci s migranty dále pokračovat. A jak sama přiznala, musela na ně doplácet ze svého (http://blog.hlavnespravy.sk/767/trochu-drahy-spas-nemyslite/). Ze „svého“, jež obnáší třeba i vámi darované příspěvky.

Jak se vám to líbí?

Autor: Viktor Pondělík | neděle 1.1.2017 12:13 | karma článku: 12,15 | přečteno: 420x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0