Přinejmenším trapné…

Pamatuji doby, kdy nám vládli komunisti. „Morální“, nebo spíše až přehnaně prudérní politická strana, jíž vadilo kdeco. „Perverznosti“ nevyjímaje.

Pamatuji tudíž doby, kdy se zkrátka nosily výhradně „slušné“ plavky. Vždy a všude, nanejvýš tak s výjimkou hodně zastrčených míst, kam oko veřejnosti a tudíž ani cenzorů nedohlédlo. O tom, že by si správná soudružka na veřejnosti odložila dejme tomu byť i jenom horní díl plavek, nemohlo být ani řeči.

Jenže přišel devětaosmdesátý rok a já se počal bláhově domnívat, že tento obyčej vzal za své, že zmizel se soudruhy v propadlišti dějin. Všude se vynořily nahotinky, porno se stalo spíše běžnou záležitostí než úzkostlivě tajenou výsadou vyvolených s přáteli na „divokém“ západě. Objevily se nudapláže a i na normálních koupalištích se nejednou stalo běžným, že se nám tam vystavovaly a dodnes vystavují naše drahé polovičky nahoře bez. Ať už se mají čím chlubit nebo nikoliv, na tom nesejde.

Prostě jsem si zvykl, stejně jako si zvykli mnozí. Že když se vedle člověka na pláži zjeví příslušnice něžného pohlaví, neskrývající své vnady, možná po ní vrháme mlsné pohledy, ale už dávno to není nic nového pod sluncem. Takovýto pohled už přece dávno zevšedněl.

Jenže prý jsem se až doposud mýlil. Protože u nás zase tolik demokracie není. Spíše to vypadá, že u nás panují poměry, jež nejlépe vystihl předseda družstva ve Slunci, senu, erotice: „Ale s tou nahotou to nebudeme samozřejmě přehánět. Ženský by například mohly bejt nahatý jenom vocaď sem.“

Protože jakkoliv se tato „móda“ v naší zemi relativně ujala a dávno není pro veřejnost ničím neobvyklým, jedná se v případě opalování nahoře bez doposud o přestupek veřejného pohoršení! Za který může být udělena i pětitisícová pokuta (https://www.novinky.cz/domaci/410743-opalovani-nahore-bez-pokuta-az-pet-tisic.html)!

A to nejen v areálech, v nichž je to výslovně zakázáno! Prý stačí, aby se zpravidla více než dva lidé obvykle v témže okamžiku cítili takto se na veřejnosti „vystavující“ ženou subjektivně pohoršeni a aby to „bylo v rozporu s tím obsahem mravnosti, na němž se společnost shoduje“, a strážník může udělit i zmíněnou dost drakonickou pokutu. Nebo to postoupit příslušnému správnímu orgánu k dalšímu opatření… Dochází prý k tomu jen ojediněle, ale dochází. Prý třeba v Brně.

Připadá mi to hodně trapné. Aby se sešlo – bez urážky, nebo klidně i s urážkou – několik zapšklých bab nebo notorických stěžovatelů a „nestyda“ musela platit pokutu nebo se nechala vláčet po úřadech. A hlavně nechápu smysl paragrafů, podle nichž je odkládání horního dílu plavek u žen „hanebnost“, pokud je něco podobného a vesměs ještě daleko „odvážnějšího“ k vidění všude kolem nás. Jen google mi třeba právě teď na slova „nahoře bez“ ve zlomku vteřiny nalezl jeden a čtvrt milionu odkazů.

A nezbývá mi než doufat, že bude mít veřejnost a spolu s ní i strážníci zdravý rozum. A že těm, komu se to nelíbí, dojde, že se třeba mohou dívat jiným směrem. Že se nedočkáme doby, kdy sice – jak víme aktuálně z médií – může HIV pozitivní prostitutka někde v křoví úmyslně nakazit neznámo kolik mužů, než je zatčena, ale „necudy nahoře bez“ zkasírujeme na místě.

Že nebudou muset ženy před odložením vrchního dílu plavek preventivně chodit po pláži a nechávat si od všech přítomných na prezenční listině s podpisem a číslem občanského průkazu potvrzovat, že jim to nevadí. Že se nezačne trestat třeba i proto, že se to našim novým muslimským spoluobčanům, jež nám vláda co nevidět importuje, nebude líbit.

A že nakonec nezačneme i zavírat do trezoru filmy, v nichž se tato „nemravnost“ objevuje. Protože to víte… Stačí prý více než dva stěžovatelé a…

… a můžeme se rozloučit s pořady, v nichž se „nestydy“ nahoře bez ukazují celé široké veřejnosti. S filmy jako Slunce, seno, jahody, Slunce, seno, erotika, Postřižiny, Jára Cimrman ležící, spící, ze zahraničních pak Četník ze Saint Tropez, Cesta do Ameriky, Záměna či oscarový Monster,…

Protože… „jenom vocaď sem“…

Slunce, seno, erotika

 

Autor: Viktor Pondělík | středa 17.8.2016 21:22 | karma článku: 0 | přečteno: 52x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0