No to je nápad!

Když jsem si ten článek přečetl na internetu poprvé, pomyslel jsem si něco o obyčejných rejpalech, kteří už vážně neví, co by roupama dělali. Protože protestovat a dokonce zorganizovat petici kvůli tomuto…

Zároveň jsem se pak notně podivil i nad tím, že se k účasti na tomto propůjčilo i sto tisíc lidí, kteří prý tu petici už podepsali.

Ale v mém případě šlo hlavně o to první. Tedy jací jsou někteří lidé „píp“.

Protože Velká Británie uvedla v září do oběhu novou pětilibrovou bankovku, mající přímo skvělé vlastnosti,… jenže taky jeden „zásadní nedostatek“. Ona plastová bankovka vyvolala učiněnou hysterii proto, že mimo jiné obsahuje i stopové množství loje z hovězího, skopového nebo vepřového masa. A když se tuto skutečnost dozvěděli vegetariáni a vegani, začali na sociálních sítích šílet. A žádat, aby se peníze ze zvířecích produktů nevyráběly (http://www.lidovky.cz/britska-bankovka-obsahuje-tuk-boure-veganu-primela-centralni-banku-menit-vyrobu-gpf-/zpravy-svet.aspx?c=A161201_131744_ln_zahranici_fas#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=ln_lidovky&utm_content=main).

A výše zmíněná petice vedla až k tomu, že britská centrální banka alibisticky oznámila, že o tom vůbec nic nevěděla, a slíbila, že se spolu s výrobcem bankovek vynasnaží změnit výrobní postup ke spokojenosti právě oněch masonežravců, případně rovněž protestujících britských hinduistů.

A už se pracuje na změně. Aby vegetariáni a vegani nemuseli „nechutnou“ měnou platit. Ani dnešními novými pětilibrovkami, ani deseti- a dvacetilibrovkami, jež se mají v následujících letech začít vyrábět stejnou technologií.

 

Po prvním přečtení onoho článku jsem si řekl to, co jsem zmínil již v úvodu. Že dotyční jenom nemají roupama co dělat a že bych je já osobně s takovými nesmysly poslal někam nebo naopak do přesně specifikovaného místa. Protože přece tyhle bankovky používat nemusí, hnusí-li se jim byť i jen kratičký kontakt s něčím, v čem je zanedbatelná stopička po živočišném tuku. A chtěl jsem tento článek v tomto duchu i zakončit.

Ale pak mi došlo, že vlastně můžeme být oněm vegetariánům a veganům vděční za inspiraci. A že bych(om) je za to neměl(i) pranýřovat, ale naopak velebit. Protože tohle pravděpodobně ještě nikoho nenapadlo.

Inspirujme se jimi! Ale tak jaksi úplně naopak.

Vyrábějme eura, koruny, zloté, forinty a další eurounijní měny právě zmíněnou a nejinou „lojovou“ technologií! A bude po problému z největších.

Protože uznejte sami…

Kdo z muslimských ekonomických migrantů by se hrnul do Evropy, kde by dostával sice horentní sociální dávky, ale jen v penězích vyrobených částečně z něčeho tak nepřístojného, jako je prase (http://zoom.iprima.cz/clanky/proc-muslimove-neji-veprove-maso-americky-antropolog-prisel-na-necekanou-pricinu)? Kdo?

Brrr!!!

Autor: Viktor Pondělík | pátek 2.12.2016 17:43 | karma článku: 12,63 | přečteno: 537x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0