No to je nápad!

Že to paní Merkelovou nenapadlo! Proč to jenom musela nakonec vymyslet její níže postavená kolegyně Julie Klöcknerová? Takový skvělý nápad, jak to jednou provždy zaonačit s oněmi přemnoženým migranty!

Zmíněná paní, místopředsedkyně Křesťanskodemokratické unie, konečně nalezla řešení, jak se zbavit problému jménem imigranti, kteří nemají nárok na azyl v Německu (http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-uprchlicka-krize/369448/kolegyne-merkelove-ma-protiuprchlicky-plan-hranicni-centra-a-denni-kvoty.html?utm_source=blesk.cz&utm_medium=copy). A je to překvapivě jednoduché a současně i logické řešení.

Stačí prý, když se na německých hranicích (zejména na té německo-rakouské) zřídí ve spolupráci s partnerskými zeměmi, jako jsou Rakousko, Itálie, Řecko a Turecko, společně provozovaná hraniční centra, přes něž by byli rychleji repatriováni ti ze žadatelů o azyl, kteří v Německu neuspějí, stačí též stanovování denních kvót pro uprchlíky. A Němci by také měli zřídit zahraniční centra pro registraci migrantů, například na tureckém území u hranic se Sýrií a Irákem; a v budoucnu by prý měli mít šanci dostat se do Německa jen ti z uprchlíků, jejichž příchod by proběhl prostřednictvím takovýchto center na německých hranicích či někde v zahraničí.

Protože podle zmíněné německé političky není možné, aby snižování počtu uprchlíků v Německu záviselo jenom na tom, nakolik projeví svou dobrou vůli jiné evropské vlády.

A tak je na světě geniální plán, jak vyřešit problémy Německa s imigranty. A jak jenom je tento prostý (http://www.denik.cz/ze_sveta/cdu-pry-zvazuje-omezeni-prilivu-uprchliku-pomoci-center-a-kvot-20160124.html)!

Imigranti usilující o usazení se v Německu mají prostě zamířit do zahraničních center pro registraci migrantů a tam vyčkat, až se na ně snad dostane pořadí ve stanovené denní kvótě. Ti ostatní mají být za pomoci partnerských zemí přes hraniční centra šupem vyhnáni ze země zpět do sousedních států.

Perfektní a účinné řešení!

Teď už zbývá dořešit jen pár drobností…

Jak třeba přinutit migranty, aby namísto do Německa mířili do jeho zahraničních registračních center a aby tam byli svolní čekat na své místo v pořadníku, daleko beznadějnějším než bývaly pořadníky na byt nebo Favorita v socialistickém Československu. A jak přinutit okolní země, aby ty, koho Němci u sebe nechtějí, rychle braly k sobě.

Ale to už paní Merkelová vyřeší jistě sama. Levou zadní. Stačí třeba, když dá Evropská unie dalších pár miliard dejme tomu Turecku a ostatní schengenské země kývnou na povinné kvóty… Když to Německo paní Merkelové loni s těmi uprchlíky už jednou hravě zvládlo…

Autor: Viktor Pondělík | čtvrtek 28.1.2016 17:36 | karma článku: 36,31 | přečteno: 1607x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0