Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nevíte, kdy bude pohřeb?

Ptám se proto, že dosud nebylo vyvěšeno parte a já bych se s ní rád šel ještě naposledy rozloučit. S evropskou demokracií. Jež musí být přece alespoň z důvodu slušnosti pohřbena. Když nám ve středu zřejmě zemřela.

Protože se tu sice všichni tváříme, že jsme demokraty, jenže skutek utek. Nemůže být demokracie tam, kde nevládnou demokraté, ale jejich pravé opaky. Tedy i v Evropské unii.

Protože sice v době vzniku tohoto článku (včera odpoledne) údajně ještě zbývá několik hodin na změnu, jenže to tak ani trochu nevypadá; zdá se, že naděje už umřela, byť ne poslední.

Protože s čím že to naši nejvyšší vládcové z Evropské komise přišli? Jistě, zřejmě se prý nakonec v otázce kvót migrantů přikloní ze dvou dříve navrhovaných variant řešení k té méně nepřijatelné, jenže to, že své poddané zaváže k menšímu ze dvou zel, jen těžko někdo nazve dobrem. A naopak – ono pravděpodobné menší zlo bylo doplněno o sice líbivé, ale přesto velké zlo.

Evropská komise se prý zkrátka přikloní nejspíše k tomu, že jednotlivé země EU nebudou přijímat migranty automaticky a hned, ale jen v případě nadměrné zátěže některé ze členských zemí, dokonce bylo i specifikováno, co toto nadměrné zatížení obnáší; ovšem vzápětí k tomu byla přidána i pochybná vějička v podobě možnosti se z uvedené povinnosti vyvléci (http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/402318-sedm-milionu-za-uprchlika-zeme-maji-mit-moznost-vykoupit-se-z-kvot.html).

Každá země EU by měla dostat podle výkonu své ekonomiky a počtu obyvatel určitý procentní podíl, jenž by třeba v našem případě měl činit 1,8 procenta ze všech žadatelů o azyl v Evropské unii. A pokud by pak skutečný počet žadatelů překročil v některé eurounijní zemi za určité období 150 procent tohoto podílu, měli by se nadbyteční migranti podle stejného procentuálního klíče přerozdělit mezi země ostatní.

A pokud by některá země svůj příděl migrantů nechtěla? Prý by se vlastně ani soudit nemusela! Mělo by stačit zaplacení „výkupného“.

Prý by mělo být možné, aby stát za každého odmítnutého uprchlíka jednoduše zaplatil 250.000 eur, tedy nějakých sedm milionů korun, a šmytec. Měla by od něj svatý pokoj. Pokud to eurokomisaři ještě během středy nezmění a pokud to stráví při svém projednávání i členské země a europarlament.

To by při naší oficiální neochotě migranty přijímat znamenalo, že bychom my Češi za každého odmítnutého migranta zaplatili v průměru zhruba sedmdesát haléřů každý. Směšné… Sedm stovek za tisícovku migrantů. Méně směšné… Při již „přijaté“ povinné kvótě 2.691 migrantů sedmnáct stovek. Ještě méně směšné… Celkem za naši republiku 18.837.000.000 Kč. Skoro devatenáct miliard korun. Už vůbec ne směšné…

A pokud vás snad napadlo, že by pro vás ta na vás připadající částka byla přijatelnou alternativou, vězte, že ani tím by to vlastně neskončilo. Protože dnes bychom odmítli „dohodnutou“ kvótu a vykoupili se… a zítra by nám sem strkali další migranty z přetížených zemí nebo za ně chtěli stejnou finanční náhradu, o něco později zase, pak zase a zase… A my bychom platili a platili, dokud bychom se nezruinovali nebo si neřekli, že než takhle vyhazovat peníze, to radši také někoho vezmeme.

Mohlo by vypadat alespoň zdánlivě dobře, že máme na výběr. Že můžeme volit. Jenže ono to vůbec není dobré!

Naopak.

Je to vysloveně do propadliště dějin mířící, nedemokratické a v Evropě nezákonné. A tak by měli všichni z Evropské komise, kdo onu sumu vymysleli či podporují, skončit za mřížemi. Což myslím naprosto vážně.

Protože migrant za sedm milionů… Už vám to dochází? To je něco mezi obchodem s bílým masem a otrokářstvím. A to obojí je v Evropské unii (prozatím) trestné.

A tak za mříže s nimi! A to hodně rychle. Protože oni pachatelé ve své zavrženíhodné a nezákonné činnosti pokračují a pokračují, vydírají, pokoušejí se nás, kdo jsme tohoto svědky, ovlivňovat,…

Obyčejný přistižený pasák či otrokář už by byl aspoň ve vazbě. Tak proč ne tak podobně si počínající eurokomisaři?

Asi proto, že u nás v Evropě definitivně skonala demokracie. A právě proto se vás ptám: „Nevíte někdo, kdy bude její pohřeb? Rád bych se s ní alespoň naposledy rozloučil.“

 

Autor: Viktor Pondělík | středa 4.5.2016 11:00 | karma článku: 35,98 | přečteno: 1198x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

Jestli jsem poslední dobou něco neslyšel, pak to byly nějaké pozitivní zprávy. Skoro jako kdyby se všechno dobré ze světa vytratilo a zbylo jenom to špatné. A jako kdyby se navrch všechno smrsklo na pouhou ekonomiku.

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0 | Přečteno: 68x | Diskuse| Ekonomika

Viktor Pondělík

Skvělý nápad, páni europoslanci

O nás lidech se ví, že si ničíme své životní prostředí. I když se bez přírody neobejdeme, škodíme jí mnoha různými způsoby. A co na to politici?

11.6.2022 v 8:20 | Karma: 0 | Přečteno: 46x | Diskuse| Politika

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

Když člověk poslouchá řeči našich politiků, nejednou skutečně neví, zda se tomu má smát nebo spíš brečet.

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0 | Přečteno: 42x | Diskuse| Ekonomika

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

V uplynulých letech si svět zvyknul označovat nás Čechy za xenofobní smečku, neochotnou pomáhat nešťastným lidem. Stalo se to běžným tématem od chvíle, kdy začala předchozí migrační krize, a všichni víme, jak se tehdy věci měly.

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0 | Přečteno: 10x | Diskuse| Společnost

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

Snad jenom někdo úplně slepý a hluchý by dosud neregistroval, jak se naše země utěšeně (nebo neutěšeně?) zaplňuje běženci z Ukrajiny.

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0 | Přečteno: 8x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Velké požáry ve středních Čechách: vzplála výroba pyrotechniky a sklad

14. června 2024  15:28,  aktualizováno  16.6 5:41

Středočeští hasiči zasahují u dvou velkých požárů. V obci Praskolesy poblíž Hořovic na Berounsku...

Převrat v britské politice? Nacionalisté v průzkumech poráží vládní stranu

16. června 2024

Premium Do britských parlamentních voleb zbývají ani ne tři týdny a vypadá to na velký propadák vládních...

Past na mobil v ruce. Chorvatské radary řidiče vyfotí a rovnou mu pošlou pokutu

16. června 2024

Premium Řidiči cestující v létě na dovolenou do Chorvatska mohou být nemile překvapeni, když jim do Česka...

Čokoládová holčička osladila život v SSSR. Boj o svou tvář ale prohrála

16. června 2024

Seriál Kdo by neznal Aljonku. Nejslavnější ruská čokoláda je na trhu už téměř šedesát let a její věhlas...

Realita práce s dětmi: Nikdy neuhádnete, co o svém povolání říká setra Lucia
Realita práce s dětmi: Nikdy neuhádnete, co o svém povolání říká setra Lucia

Dětská sestra a laktační poradkyně Lucia Berešová se pohybuje ve zdravotnictví již 19 let. Přestože se ke studiu střední zdravotnické školy dostala...

  • Počet článků 1394
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1273x
Od chvíle, kdy jsem se narodil, uplynulo již plus mínus devět pětiletek. A mám-li se za těmito ohlédnout, pak o sobě mohu zmínit třeba to, že jsem strávil řádově dvě desetiletí ve školních škamnách, od mateřské po vysokou školu, abych poté většinu své profesní dráhy strávil tamtéž, jen na opačné straně barikády. Pomineme-li tedy závratnou kariéru, již jsem započal coby hotelový recepční a ukončil až na daleko významnějším postu topiče tamtéž. K mým koníčkům patří již od počátku milénia zejména mé každoroční anabáze do mojí milované druhé domoviny, Jihoafrické republiky, a pokud pak setrvávám na naší polokouli, nejraději píši a píši a píši, aby měli ti, kdo umí číst, co číst, pokud to chtějí číst.

Seznam rubrik