Neradujme se předčasně

Ti, kdo u nás nevítají migranty s otevřenou náručí, zřejmě trochu zaplesali. Ti, kdo nemají rádi, když z nich navíc takoví lidé dělají hlupáky, zajásali zřejmě ještě více. Protože když si někdo neváží nabízené pomoci…

Naše vláda zkrátka zrušila onen (v posledních dnech neblaze) proslulý projekt na přesídlení iráckých křesťanských uprchlíků do České republiky (http://www.novinky.cz/domaci/399814-vlada-zrusila-projekt-na-presidleni-krestanskych-uprchliku-zbytek-zustane-na-blizkem-vychode.html). Ti, kdo už se sem díky němu dostali, tu už zkrátka zůstanou, bude-li se jim pochopitelně chtít; a ti, jimž se nechtělo, zamířili domů nebo jinam, odkud jejich cesta povede nejspíše zpět domů též, jen už ne dobrovolně.

A ti, kdo se sem měli dostat a ještě nedostali, už se sem takto nedostanou. Zůstanou na Blízkém východě. Protože naše vláda zkrátka a dobře projekt nadačního fondu Generace 21 na přesídlení 153 Iráčanů definitivně zrušila. Jak o tom informoval náš ministr vnitra Chovanec. Protože vláda nemůže podporovat projekt, který neplní svůj účel, jak pan Chovanec dodal, naše vláda není ničí cestovní kancelář pořádající pro migranty zájezdy na západ.

Potrefené husy, zmíněný nadační fond, nemohly než srazit podpatky, ohnout hřbet a uvedené rozhodnutí vlády podle vlastních slov respektovat, ať už jimi bylo toto shledáno být jakýmkoliv.

Generaci 21 to prý mrzí kvůli těm lidem, ale realita je zkrátka realita a tak prý nezbývá než se poradit, co to bude znamenat, jaké budou další kroky. Protože…

… projekt nekončí (http://www.lidovky.cz/program-presidlovani-uprchliku-z-iraku-do-ceska-nebude-pokracovat-10s-/zpravy-domov.aspx?c=A160407_134337_ln_domov_ELE)!!! Končí jenom přesidlování z Iráku… Protože ostatní přesídlení Iráčané ZATÍM (???) v Česku zůstávají a fond se o ně bude i nadále starat…

Ať se stará, proč ne... Hlavně že už se nám tu nebudou množit tací, kteří si z nás budou dělat šprťouchlata, dalo by se s ulehčením říci. Dalo by se. Ale…

Přesto bych se předčasně neradoval. Protože jsme sice zarazili onen slaboučký pramínek, jímž nám sem proudili migranti, ovšem ta pravá tsunami tím zastavena nebyla. Ta hrozí i nadále.

Zbavili jsme se malého problému, jenže… velký problém zůstal. Protože plány Evropské komise prosadit stůj co stůj trvalé přerozdělování migrantů po Evropské unii na rozdíl od počinů Generace 21 neskončily. A zřejmě jen tak neskončí.

Dokud se u nás nenajde vláda, která by sebrala odvahu a troufla si přidrzlým evropským pánům vmést do tváře to, co dnešní vláda prostě oznámila onomu nadačnímu fondu. Teprve až od naší vlády uslyší Evropské unie, že se veškeré plány na přesídlování kohokoliv do České republiky ruší, a teprve až si za tím naše vládní garnitura skutečně bude i stát, bude důvod zaradovat se.

A obávám se, že to jen tak nebude. A že je tedy radost z onoho posledního drobného krůčku našich politiků vpřed přece jenom notně předčasná.

Autor: Viktor Pondělík | čtvrtek 7.4.2016 18:42 | karma článku: 33,86 | přečteno: 1137x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0