Není divu

Není tomu ještě ani týden, co si ochránci zvířat zaprotestovali při příležitosti výstavy  hospodářských zvířat, myslivosti a chovatelských potřeb v Brně.

Protestovali, protože se jim nelíbí to, jak se v našich končinách zachází s chovanými zvířaty. Nelíbí se jim klecové chovy, zvířata na řetězech a jiné nehumánní formy zacházení s živými tvory zvanými hospodářský dobytek. Chtěli by zjednat nápravu, již si však tak jaksi v našich podmínkách vesměs nedokážeme vůbec představit.

Chtěli se zviditelnit a zvolili tak dost neortodoxní způsob protestu. „Prodávali“ v Brně v sobotu před vchodem na výstaviště, kde se akce konala, „lidské otroky“ (http://www.novinky.cz/domaci/373555-ochranci-zvirat-prodavali-v-brne-lidske-otroky.html).

A protože jsou našim lidem vesměs nějaké ty krávy, slepice, vepři a jim podobní chovaní tvorové šumafuk, zvolili to, co zvolili. Hlavně dívky v bikinách, které byly podle cedule prodávány jako sterilizované, výkonné, pracovité, vhodné k okamžité porážce a jsoucí při rychlém jednání dokonce se slevou.

A našinci? Prý si sice občas nějaký ten leták vzali, ale že by byli svolní k nějaké diskusi? To rozhodně ne. Prý proto, že se s tím u nás vlastně nic nenadělá, nikdo si nedokáže představit nějakou vhodnější alternativu k panujícímu stavu věcí.

A tak se žádné extra pobouření nekonalo. A dá se očekávat, že nic nepodniknou ani ombudsmanka, ani nikdo jiný za práva jako taková zodpovědný.

A proč by tak taky měli našinci učinit, že? Když už ani na takovéto formě protestu vlastně nic až tak neobvyklého není.

Když už jsme se povětšinou dávno vlastně s klidem v duši smířili s tím, že se tak často zachází i s k nám plynoucími ilegálními imigranty, i s „našimi“ zajatci Islámského státu, i s muslimskými zajatci Američanů,… A že snad i podvědomě tušíme, že se tak bude jednou dost možná zacházet i s námi samotnými. Což závisí už jenom na tom, jestli včas zastavíme nevítanou imigraci nebo jestli nás opanují takoví jako onen mediálně zmiňovaný francouzský islamista, jenž zaútočil minulý pátek na průmyslový závod u Lyonu, poté, co zavraždil svého zaměstnavatele, kterému uřízl hlavu a pověsil ji na plot s vlajkami Islámského státu.

Autor: Viktor Pondělík | pátek 3.7.2015 11:00 | karma článku: 8,61 | přečteno: 221x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0