Nemají nic. Jenom…

Člověk by si řekl, že už v Evropě snad ani hůř být nemůže. Že už se s těmi uprchlíky vážně potento, co se potento dalo, a že je to pro leckoho dokonce to nejhorší, co mohlo přijít. Že už jsme dosáhli v Evropské unii úplného dna.

Ale radujme se! Není nejhůř. Totiž… Neradujme se! Ještě není nejhůř. Jak tedy alespoň varuje německý ministr pro místní rozvoj Gerd Müller (http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/391496-migrantu-zatim-prisla-jen-desetina-varuje-nemecky-ministr.html).

Jak tento ministr praví, ona současná záplava přistěhovalců je prý jenom pouhou desetinou počtu těch, kdo k nám do Evropy mají namířeno. A měli bychom se tak začít chystat na to, že k nám podobných imigrantů, s nimiž si tu i dnes leckdo prožívá své peklo na zemi, přijde ještě asi dalších osm až deset milionů. A dost pravděpodobně vskutku přijdou, protože co se ochrany hranic schengenského prostoru týká, jsme na tom (jak známo) prachbídně.

Proč že tomu tak má být?

V Africe se prý v následujících desetiletích zdvojnásobí populace, čímž vzroste počet těch, kdo odtud budou utíkat před hladem, bídou, násilím a absencí perspektivy. A tito pochopitelně zamíří tam, kde je lépe. Sem k nám. Do bohaté části Evropy. Kam jinam, že?

A jedinou šancí, jak se vyplnění této prognózy vyhnout, je podle jmenovaného politika značná pomoc zemím, z nichž se imigranti rekrutují, dále finanční pomoc Turecku, jež by nám mohlo od těchto nezvaných hostí zčásti odpomoci,… a také investování do imigrantů, které u nás volky nevolky „uvítáme“. Pro ty, kdo k nám proniknou, by se měl podle tohoto ministra zřídit zvláštní fond, v němž by mělo být pro začátek deset miliard eur.

Jinak to prý nepůjde. Protože to, že se u nás máme dobře a že můžeme oněm nebožákům nabídnout daleko víc, než jejich chudé domoviny, tito dobře vědí. To nedokážeme ututlat. Protože se takoví chudáci o naší vysoké životní úrovni dovídají a i do budoucna dovídat budou. Z… internetu.

Přečtou si na internetu, že je tu dobře, a vyrážejí na cestu. A stejně si prý budou počínat i v budoucnu. A bude jich víc a víc.

Protože jsou ti ubožáci ve svých pochybných vlastech tak zoufale chudí! Nemají co jíst, nemají kde hlavu složit, nemají co na sebe, nemají práci, nemají perspektivu. Mají jen…

POČÍTAČE ČI CHYTRÉ TELEFONY A INTERNET…

 

Autor: Viktor Pondělík | čtvrtek 14.1.2016 11:03 | karma článku: 27,44 | přečteno: 440x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0