Nejsou ti antirasisté náhodou rasisty?

Média se v tom poslední dobou vrtala poměrně málo. Měla jiné, podobné, ale „vděčnější“ téma a tak se trochu pozapomnělo. Ale nezapomnělo. A tak jsem si o tomto tématu zase jednou mohl na internetu počíst.

O tom, kterak se ve dvou brněnských klubech ošklivě zachovali k Romům (http://www.novinky.cz/domaci/396091-dva-brnenske-kluby-nepoustely-dovnitr-romy.html).

Že prý se tito chtěli z pátku na sobotu v oněch klubech poveselit, ovšem neuspěli. Dovnitř nebyli vpuštěni, s výmluvou, že prý už je plno. Což ale nebylo, neboť, jak společnost IQ Roma servis spolu s Českou obchodní inspekcí vzápětí zjistily, jen o pár minut později, po půlnoci, přišli hosté bílí, pro něž tam bylo rázem místa dost.

Zkrátka se jednalo o zjevnou diskriminaci. Protože výše zmíněná výmluva byla vyvrácena, a jiné výmluvy provozovatelů, jako že mají s Romy špatné zkušenosti, byly zbytečné, neboť prý z těch, kdo se tentokrát nedostali dovnitř, tam prý dříve nikdo nebyl a nepustit dovnitř někoho jen kvůli barvě pleti, to zkrátka nelze.

A tak to teď Česká obchodní inspekce prošetřuje. A ukáže-li se, že šlo o diskriminaci návštěvníků, může prý provozovatele oněch nočních podniků čekat pokuta v řádu statisíců korun. Protože to nebylo poprvé, na ony kluby si prý odmítnutí Romové opakovaně stěžovali už i dříve.

Čili tam podle mluvčího ČOI  Jiřího Fröhlicha dost možná šlo o rasově motivované porušení zákona o ochraně spotřebitele, o diskriminaci. Proti níž přece musí Česká obchodní inspekce zasáhnout.

Jistě, proč ne? Ale… Tak mě napadlo…

Jestlipak čelili v poslední době tlaku České obchodní inspekce nebo třeba IQ Roma servisu i naši politici? Nebo někteří naši policisté? Nebo vlastně i mnozí z dalších našinců?

Měli by…

Protože když se takto bojuje za práva několika málo Romů na kratičkou veselici, mělo by se zákonitě přinejmenším stejně razantně, raději ale ještě razantněji, zasahovat i na půdě vlády, v parlamentu i leckde jinde. Kde jsou Češi, kteří jsou úplně stejní jako oni výše pranýřovaní provozovatelé.

Protože i ty hordy imigrantů by přece chtěly zajít, pobýt, poveselit se s našimi děvčaty, popít,…

A my je odmítáme. Včetně těch, kteří (prozatím) na rozdíl od jim podobných nikoho nepostříleli, neokradli, neznásilnili, kteří dosud nepodnikli teroristický útok ani sem nezavlekli nějakou chorobu, ba dosud ani korunu z našeho státního rozpočtu nedostali,…

Není ta Česká obchodní inspekce ve svém antirasistickém počínání vlastně rasistická? Když to našim ministrům a masám lidí na rozdíl od pár brněnských klubů prošlo a prochází… A inspektoři ne a ne konat…

Autor: Viktor Pondělík | pondělí 29.2.2016 11:57 | karma článku: 23,91 | přečteno: 862x
  • Další články autora

Viktor Pondělík

Nebohá země česká

10.7.2022 v 23:13 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Sliby u nás neberou konce

14.5.2022 v 15:31 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Nejsme zrůdy, bruselata

18.4.2022 v 16:09 | Karma: 0

Viktor Pondělík

Jací my Češi jsme?

21.3.2022 v 16:26 | Karma: 0